Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Klemetsen inn i Olympiatoppen

Nå skal den olympiske mesteren fra Kautokeino legge til rette for at flere nordnorske idrettsutøvere skal stå øverst på pallen.

Nå skal den olympiske mesteren fra Kautokeino legge til rette for at flere nordnorske idrettsutøvere skal stå øverst på pallen.

Tromsø-bosatte Håvard Klemetsen la hopp- og langrennsski på hylla i vår, etter en innholdsrik kombinertkarriere, med blant annet åtte VM- og OL-medaljer. Etter 20 år som toppidrettsutøver var det på tide med andre prioriteringer.

Men spenstige Klemetsen hopper ikke så veldig langt denne gangen. Toppidrett skal nemlig fortatt fylle arbeidsdagene til finnmarkingen. Nå stempler 38-åringen inn hos Olympiatoppen avdeling Nord-Norge.

- Jeg håper å kunne bidra positivt inn mot toppidretten i nord med min kompetanse og lange erfaring, på godt og vondt, som toppidrettsutøver, sier han.

Hans rolle i Olympiatoppen Nord-Norge blir å være prosjektleder for skiskytter-team Troms/Finnmark, fagansvarlig talentutvikling Olympiatoppen nord og bidra med foredrag innen talentutvikling og trener/utøver-relasjon.

- Det er dette jeg brenner for, sier han.

- Setter tydelige krav

Avdelingsleder for Olympiatoppen Nord-Norge, Trine Lise Andersen, er svært fornøyd med å få Klemetsen med på laget.

- Håvard har en spisskompetanse som vi mener kan bidra til å utvikle toppidrettsarbeidet i Nord-Norge. Han har vært verdens beste og har hatt toppidrett som yrke i 20 år. Han vet mye om hva som kreves for å bli best – på alle ulike nivåer, sier Andersen, som allerede har fått merke Klemetsens ambisjoner på vegne av landsdelens utøvere:

- Håvard setter tydelige krav til omgivelsene, også oss som organisasjon. Det liker vi.

- Han ser ting fra en utøvers ståsted best av oss alle og kan være en god og nyttig samtalepartner for våre fremste utøvere. På mange måter ER Håvard Olympiatoppen Nord-Norge gjennom sin væremåte, preget av nysgjerrighet, vektlegging av kvalitet i alle ledd, hans opptatthet av å dele og å bidra. Allerede da han var aktiv utøver med bosted i Tromsø bidro han til å utvikle fagteamet vårt, sier Trine Lise Andersen.

- Hvor god mener man toppidrettskulturen er i Nord-Norge nå?

- Forutsetningene, potensialet og talentene er her, men vi må bli mer ydmyke på hva som faktisk kreves for å bli best. Her er kompetanse, ydmykhet og nysgjerrigheten av å lære av hverandre på tvers av idrettene og miljøene fortsatt i startfasen.

Best i verden i Nord-Norge

Olympiatoppen Nord-Norge arbeider for at det skal være mulig å bli best i verden og ha adresse i Nord-Norge.

- Vi jobber inn mot hele miljøet da vi erkjenner at ingen blir gode aleine. Utøvere og trenere kommer og går men det gode prestasjonsmiljøet skal bestå. Trenerutvikling er veldig sentralt, sier Andersen.

- Kompetansen min er nok er litt annerledes enn man allerede har i organisasjonen. Målet mitt er å være tilstede der utøverne er og bidra til å utvikle enda råere toppidrettskultur i de ledende miljøene vi allerede har. Jeg både håper og tror jeg kan utgjøre en forskjell med min bakgrunn og kompetanse, sier Håvard Klemetsen.

 

    Filer

    Ingen relaterte filer.