Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Trenerseminaret 2016 - 9.-10. september!

Velkommen til årets fag- og trenerseminar i regi av OLT Nord, 9.-10. september på Clarion Hotel The Edge i Tromsø! Tema for årets Trenerseminar er "spisskompetanse i egen trenerrolle"!

Olympiatoppen Nord inviterer til årets fag- og trenerseminar, der vi i år setter fokus på trenerens egenutvikling, og hvordan vi på ulike måter kan styrke trenerens kompetanse: 

Deltakeravgift for Trenerseminaret er på kr. 800,-. Middagen fredag kveld koster kr. 450,-. Betaling skjer gjennom påmeldingen, som du finner på følgende lenke: Påmelding Trenerseminaret
Påmeldingsfrist: Fredag 2. september!

Seminaret starter fredag 9. september med registrering fra kl. 12, og vil avsluttes med middag kl. 20 på The Edge. Lørdag begynner vi kl. 9, og seminaret avsluttes kl. 13. Vi har som vanlig satt av god tid til pauser underveis i programmet, og har også satt av tid til refleksjon og erfaringsutveksling underveis både fredag og lørdag.

Til årets seminar har vi fått med oss følgende bidragsytere:

Frode Moen er avdelingsleder og fagansvarlig for mental trening og coaching i Olympiatoppen Midt-Norge, med PhD i coaching og prestasjonspsykologi fra NTNU. Frode har lang erfaring som utøver og trener i kombinert, blant annet som landslagssjef for kombinertlandslaget og hovedtrener for Granåsen skiteam. Frode er svært opptatt av relasjonen mellom trener og utøver, og skal på årets trenerseminar snakke om viktigheten av kvalitet i relasjon trener – utøver, et tema Frode har publisert mange artikler om!

Kristian Hammer fra Bardu er inne i sin andre periode som landslagssjef for A-landslaget i kombinert. Hans forrige periode toppet seg under OL i Sotsji, med to gullmedaljer, en sølv- og en bronsemedalje. Kristian er også tidligere kombinertløper med to VM-gull for lag, en VM-bronse individuelt og fire verdenscupseire. Håvard Klemetsen er utøver på A-landslaget i kombinert, og er olympisk mester og verdensmester i lagkonkurranse. Håvard som representerer Kautokeino IL er en av våre fremste toppidrettsutøvere her i Nord-Norge. Kristian og Håvard skal snakke om hvordan vi kan gjøre de beste litt bedre gjennom samspill på tvers av fagområder, utøvere og trenerteam.

Turid Moldenæs er professor og prodekan for forskning på institutt for sosiologi, statsvitenskap og samfunnsplanlegging ved UiT. Hun veileder to Phd-stipendiater som forsker på prestasjonskultur. Hilde Pettersen er førsteamanuensis i organisasjon og ledelse, statsvitenskap, ved institutt for sosiologi, statsvitenskap og samfunnsplanlegging. Både Turid og Hilde har erfaring fra styrearbeid i toppfotballen, Turid som tidligere styremedlem i Tromsø IL og Hilde som styreleder i TUIL Fotball. Turid og Hilde skal belyse trenerutvikling fra et organisasjonsteoretisk perspektiv, med temaet Prestasjonsutvikling og organisasjonsutvikling – to sider av samme sak?.

Dag Opjordsmoen er fagansvarlig for fotballferdighet ved Toppfotballsenteret, og har 23 år bak seg som profesjonell trener på de tre høyeste nivåene i Norge. Dag er også styremedlem i Norsk Fotballtrenerforening, noe han har vært siden 1995. Svein Morten Johansen er sportssjef i Tromsø IL, med bakgrunn som både spiller og analyseansvarlig i samme klubb. Dag og Svein Morten skal ta opp hvordan vi kan optimalisere møtet mellom trener og utøver, med utgangspunkt i teknologiske verktøy.

Michael Jørgensen er coach i Olympiatoppen, med ansvar for bryting, taekwondo og kickboxing, samt definerte utviklingsidretter i Norge. Michael er tidligere landslagstrener i taekwondo både på Island og i Norge, og jobber også med coaching i Olympiatoppen Vest. Michael vil presentere hvordan Olympiatoppens coacher jobber inn mot landslagstrenere og utøvere for å optimalisere fremragende prestasjoner. Sammen med seg har han Susann Bjørnsen fra Bardu og Setermoen Svømmeklubb, som representerte Norge i svømming under OL i Rio. Hun vil fortelle om sine forberedelser til Rio, og veien hennes for å komme dit.

Beate Karlsen er spesialrådgiver Utdanningsetaten i Troms Fylkeskommune, og er tidligere avdelingsleder for idrettsfag på Tromsdalen videregående skole, og har en master i didaktikk. I Olympiatoppen Nord jobber hun med trenerutvikling og har siden 2014 hatt et faglig ansvar for «Treneren i Utvikling». Magnus Ingebrigtsen jobber i Moderne Studieteknikk med å hjelpe studenter, elever og lærere med å forstå hvordan læring skjer, og har jobbet sammen med Olympiatoppen Nord i «Prosjekt Læring». Beate og Magnus vil snakke om nettopp treneren i utvikling, med erfaring fra prosjektet og vise noen verktøy for refleksjon og erfaringsutveksling.