Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Sterkere tilbake

Et prosjekt for toppidrettsutøvere og unge utøvere, som er langvarig skadet

Det er en stor påkjenning å være skadet, eller av annen årsak ikke fungere i vanlig trening. Vi ser at det er mange fellesnevnere i prosessene som langtidsskadde utøvere går gjennom. I Olympiatoppen har vi god erfaring med å arbeide tverrfaglig for å optimalisere veien tilbake. I dette prosjektet benytter vi oss av erfaringsutveksling mellom utøvere, med mål om at utøveren kommer sterkere tilbake.

I 2018 gjennomførte vi et pilotprosjekt med 6 utøvere. Gjennom 6 samlinger utvekslet gruppen erfaringer, veiledet av ulike fagpersoner. Hver enkelt samling inneholdt også teori og utøverne fikk konkrete oppgaver og verktøy. Vi fikk gode tilbakemeldinger fra utøvere og trenere på pilotprosjektet.

Fra høsten 2019 blir dette et fast tilbud i Olympiatoppen Vest. Det vil bli 8 samlinger over ca 6 måneder. Oppstart av grupper hver høst og ved årskiftet. For å holde god kvalitet, vil det være plass til max 8 utøver per gruppe. Målet er å utnytte skadeperioden som en konstruktiv og lærerik periode i utøverens karriere. Utøverne søker etter gode strategier for å komme sterkere tilbake, sammen med fagpersoner (lege, psykolog, fysioterapeut, fysiolog og mentaltrener).

Ønsker du ytterligere informasjon om prosjektet, ta kontakt med Iwonka Vik Olsen (iwonka.vik@olympiatoppen.no, 99260442)

    Filer

    Ingen relaterte filer.