Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

TMT: Talenter mot toppen

Talenter mot toppen (TMT) er et idrett og skolesamarbeid mellom Rogaland fylkeskommune, Olympiatoppen og Rogaland Idrettskrets. Tilbudet retter seg mot morgendagens toppidrettsutøvere. Er du den nye Alexander Kristoff, Camilla Herrem eller Henrik Ingebrigtsen? Drømmer du om å bli verdens beste tennisspiller? Vinne VM med håndballjentene? Få OL-medalje i roing? Delta i Tour de France? Da skal du søke om studieplass på "TMT".

Hvilke skoler har TMT?
TMT tilbys som studiespesialiserende på St. Svithun vgs. og i kombinasjon med bygg- og anleggsteknikk på Jåttå vgs.

Se TMT - filmen her 

Hva må til for å komme inn?
På TMT må du være være villig til å satse alt på idretten, i tillegg til skolearbeid. Du må ha høy selvdisiplin og være innstilt på å trene mange timer i uken. Du skal ha holdninger, ambisjonsnivå̊, innstilling og treningsiver i samsvar med det som kreves av en framtidig toppidrettsutøver. TMT er et krevende utdanningsprogram, og for å komme inn på St. Svithun må du ha 4 i snitt fra ungdomsskolen for å klare kombinasjonen av trening og studiespesialisering. 

Talentutvikler, i samamrbeid med særkrets og særforbund, avgjør hvem som får tilbud om studieplass på Talenter Mot Toppen"og tilsetter de beste trenerkreftene det er mulig å oppdrive til elevene ved TMT på St. Svithun videregående skole og Jåttå vgs.

Morgendagens TMT-tilbud skal være et helhetlig og gjennomgående syn på tilrettelegging for idrett og studier i Rogaland. 

Søker med nedsatt funksjonsevne
St Svithun vgs og Olympiatoppen Sørvest ønsker å tilrettelegge trening og idrettsutvikling for søkere med nedsatt fysisk funksjonsevne (paraidretter), og samarbeider med VI-stiftelsen om dette. Er du søker med nedsatt funksjonsevne, krysser du av dette i eget skjema som  sendes inn som del av søknaden til Talenter mot toppen på Jåttå vgs, eller Toppidrettslinjen/ Talenter mot toppen på St Svithun vgs. Du må også søke på vigo.no! Se egen side for beskrivelse av opptakskriterier

- Olympiske mestere kommer ikke bare fra Oslo!

Les mer om St. Svithun videregående skole og Jåttå videregående skole`s tilbud med studiespesialisering med toppidrett


Anne Brit Skjæveland Sandberg
Talentansvarlig

Mobil: 92 27 25 50
Epost: annebrit.sandberg@olympiatoppen.no

    Filer

    Ingen relaterte filer.