Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

På scenen sammen med verdensberømt idrettsforsker

Skiskyttertrenerne Ronny Hafsås og Anders Brun Hennum delte scenen sammen med den spanske idrettsforskeren Inigo Mujika under forrige ukes prestasjonsseminar i regi Olympiatoppen Innlandet.

Et femtitalls lokale trenere, studenter og utøvere var samlet under forrige ukes prestasjonsseminar som ble arrangert på Høgskolen i Lillehammer. Det store trekkplasteret var den spanske forskeren Inigo Mujika som også har trent mange av verdens beste idrettsutøvere, blant annet innenfor svømming og triatlon.

- Det var veldig interessant og lærerikt for oss trenere å høre han dele sine erfaringer. Det viser samtidig litt av standingen til Olympiatoppen Innlandet med Bent Rønnestad og forskningsmiljøet på Høgskolen i spissen, ettersom man får tilgang på de dyktigste trenerne utenfor Norge, sier juniorlandslagstrener på skiskyting, Ronny Hafsås.

- Det du gjør må være matnyttig

Hafsås var på scenen sammen med kollega Anders Brun Hennum for å dele sine trener-erfaringer, og for å fortelle mer om den utfordrende overgangen fra junior- til seniorutøver. I salen satt utøvere og trenere fra flere ulike idretter.

- Først og fremst var det veldig hyggelig å bli spurt om å bidra. Jeg tror det er ganske mye av det vi snakka om som kan overføres til andre utholdenhetsidretter, sier Hennum, som er trener for rekruttlandslaget.

Han kom blant annet innom viktigheten av kvalitet i treningshverdagen i sin presentasjon.

- Det viktigste tipset mitt er at en idrettsutøver alltid skal være veldig kritisk til den jobben som skal gjøres på hver eneste treningsøkt. Når du først skal ut å trene må du være sikker på at det er matnyttig.

Fornøyd med gjennomføringen

Bent Rønnestad i Olympiatoppen Innlandet var ansvarlig for seminaret, og han var godt fornøyd med både oppmøte og gjennomføringen.

- Jeg synes egentlig det gikk veldig bra. Det var mye spørsmål og diskusjoner fra salen under paneldebatten på slutten, og det er kanskje det viktigste. Jeg håper og tror deltakerne fikk mye ut av å være her i dag, oppsummer Bent.

Flere viktige temaer

Rønnestad trekker frem flere viktige læringspunkter fra de respektive prestasjonene.

- Anders og Ronny viste gjennom sin presentasjon at de kanskje tenker litt annerledes enn mange andre trenere på langrenn og skiskyting. For eksempel har de vært langt fremme på testing av blokktrening der de trener mange harde økter på få dager.

- Mujika ga oss en nyttig nyansering på den store forskjellen fra en juniorutøver til en erfaren seniorutøver. I likhet med oss var han opptatt av at en junior først må få på plass en god plattform i denne alderen, før man eventuelt går over til for eksempel høydetrening og andre stimulier når man blir eldre.

Den spanske forskeren løftet også frem viktigheten av å være på hugget etter de små detaljene for utøvere som er på topp internasjonalt nivå, og viktigheten av god kommunikasjon mellom trener og utøver.

 

 

    Filer

    Ingen relaterte filer.