Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Mikko Kokslien ansatt som ny fagkonsulent i Olympiatoppen Innlandet

Olympiatoppen Innlandet styrker sin operative stab i arbeidet med morgendagens utøvere og trenere, og ansetter tidligere kombinertløper Mikko Kokslien som ny fagkonsulent Idrett.

- Dette er en drømmejobb for meg og en stilling jeg har tenkt på i flere år. Jeg gleder meg enormt mye til å starte i denne jobben, sier Kokslien.

 - Vi er stolte

Avedlingsleder Jostein Buraas i Olympiatoppen Innlandet gleder seg stort over å få med Mikko på laget.

 - Vi er stolte og meget fornøyde med å få en kapasitet og profil som Mikko inn i staben til Olympiatoppen. I tøff konkurranse med over 30 godt kvalifiserte søkere var det han som trakk det lengste strået. 

Solid erfaring

 - Mikko har lang erfaring som topputøver fra en idrett som er meget krevende innenfor både teknikk, utholdenhet, spenst og koordinasjon. Dette gir han gode forutsetninger for å kunne hjelpe utøvere og trenere i mange ulike idretter, sier Buraas, før han legger til:

 - I tillegg er Mikko i ferd med å fullføre sin idrettsfaglige utdanning, og han er også engasjert i andre prosjekter for Olympiatoppen hvor han gjør en meget god jobb. Han kjenner flere av fagpersonene hos oss fra før og vil derfor gli godt inn i teamet vårt fra dag en. Vi føler oss sikre på at Mikko er rett mann for å bidra til å utvikle alle de lovende utøverne og trenerne i regionen vår fremover.

 Vil få flere til å ta steget helt opp

Som tidligere toppidrettsutøver kjenner Kokslien godt til Olympiatoppen fra et utøverperspektiv, og han har allerede gjort seg opp noen tanker om hva som blir viktig fremover.

- Det er et stort idrettsmiljø i Innlandet, men samtidig er det kanskje litt for få som tar steget helt opp i toppen. Vi må fortsette å utvikle en kultur og en kompetanseoverføring som gjør at vi på en enda bedre måte får bidratt til å få morgendagens utøvere til å ta det siste steget, sier Kokslien.

Ønsker å skape treffplasser

Som nyansatt avdelingsleder deler Jostein Buraas mange av de samme tankene som Mikko, og flere konkrete tiltak er allerede under planlegging.

- Vi ønsker blant annet å satse mye på å legge til rette for treffplasser for trenere og toppidrettsutøvere i regionen framover. Dette skal vi kombinere med å dele og spre relevant kompetanse som kan bidra til videre utvikling, sier Buraas. Det er også viktig for oss at idrettsmiljøene i Innlandet får god kjennskap til at vi kan tilby et komplett apparat innen alle relevante fagområder for å hjelpe lovende trenere og utøvere med vider utvikling på veg mot toppen.

Mikko starter i stillingen som idrettskonsulent 23. april. Han vil jobbe i en 50% stilling frem til 1. juni, før han deretter går over i en 100% stilling.

 - Jeg brenner for idrett og for utvikling. Derfor er dette en jobb jeg gleder meg stort til å ta fatt på, avslutter Kokslien.   

    Filer

    Ingen relaterte filer.