Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Temamøte Elverum 6/11

«Hvordan skape best mulig barne- og ungdomsidrett?» Temamøte mandag 6. november kl. 1800-2100. Terningen Arena. Les mer ved å trykke på overskriften

Tittelen på seminaret er ikke prestasjons- og resultatorientert, men relatert til «flest mulig, lengst mulig». Frafallet i barne- og ungdomsidretten er stort og bekymringsfullt.
Hva er årsaken til dette og hva kan vi gjøre for å hindre et så stort frafall? Til å sette fokus på dette har vi fått på plass et interessant og høyaktuelt program for disse temamøtene, og ikke minst har vi svært kompetente og erfarne foredragsholdere.

Program:

«Det var mange som var foran han i køen i ungdomsårene. Nå er han Champions League spiller»
Jonas Burud er Champions League-spiller for Elverum håndball. 23-åringen, som kom til Elverum fra Kolbotn for å studere og spille håndball i 2014, var ingen barnestjerne. – Jeg var i et miljø med medspillere og trenere der jeg trivdes. Motivasjonen min har kommet av at jeg syns det er veldig gøy å spille håndball og trene. Jeg har foreldre som har støttet oghatt troen på meg, forteller Jonas som også har debutert på landslaget.

«Dilemma i ungdomsidretten - ensidighet og frafall eller variasjon og utvikling?»
Erlend Slokvik er daglig leder for Olympiatoppen Innlandet og tidligere landslagstrener i orientering og skiskyting. Han har også vært trener på toppnivå i lagidretter.
Utdannet diplomtrener 1997-1999 fra Idrettshøgskolen og Olympiatoppen. Er for tiden president i Norges Skiskytterforbund. Han snakker om det som viktigste når det gjelder frafall i ungdomsidretten.  Ensidighet som gir frafall eller variasjon som gir utvikling.

«Infeksjoner, trening og treningsbelastning»
Kristian Holm er overlege/barnelege ved Sykehuset på Lillehammer og har gjennom sin jobb lang erfaring med barn og unge fra idretten som har blitt trent for intensivt i ung alder.
Han har også erfaring som trener for ungdom innenfor sykkel og langrenn. Gjennom sitt tema om trening, infeksjoner og treningsbelastning gir han nyttige tips om hvordan barn og unge bør trenes og følges opp.

Temamøtet er beregnet på trenere, ledere, foreldre og alle som har interesse av barne- og ungdomsidrett.
Det er gratis å delta på møtet og det blir enkel servering.

Velkommen til en givende og nyttig kveld!

    Filer

    Ingen relaterte filer.