Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Temamøte Vinstra

«Hvordan bli best i barne- og ungdomsidrett?» Temamøte mandag 6. februar kl. 1800-2100. Vinstra videregående skole. Les mer ved å trykke på overskriften

Tittelen på seminaret er ikke prestasjons- og resultatorientert, men relatert til «flest mulig, lengst mulig». Frafallet i barne- og ungdomsidretten er stort og bekymringsfullt.
Hva er årsaken til dette og hva kan vi gjøre for å hindre et så stort frafall? Til å sette fokus på dette har vi fått på plass et interessant og høyaktuelt program for disse temamøtene, og ikke minst har vi svært kompetente og erfarne foredragsholdere.

Program:

«Fra vugge til verdensmester – barneår, ungdomsår og voksenliv som idrettsutøver»
Sigrid Rykhus, åtte ganger verdensmester i Telemarkskjøring.
Hun har 44 worldcupseiere, 88 pallplasseringer og er sammenlagtvinner i Worldcup fire ganger.  Hun forteller om sin reise fra barndommen og til toppen av karrieren. Hva var fokus i barne- og ungdomsårene?

«Dilemma i ungdomsidretten - ensidighet og frafall eller variasjon og utvikling?»
Erlend Slokvik er daglig leder for Olympiatoppen Innlandet og tidligere landslagstrener i orientering og skiskyting. Han har også vært trener på toppnivå i lagidretter.
Utdannet diplomtrener 1997-1999 fra Idrettshøgskolen og Olympiatoppen. Er for tiden president i Norges Skiskytterforbund. Han snakker om det som viktigste når det gjelder frafall i ungdomsidretten.  Ensidighet som gir frafall eller variasjon som gir utvikling.

«Infeksjoner, trening og treningsbelastning»
Kristian Holm er overlege/barnelege ved Sykehuset på Lillehammer og har gjennom sin jobb lang erfaring med barn og unge fra idretten som har blitt trent for intensivt i ung alder.
Han har også erfaring som trener for ungdom innenfor sykkel og langrenn. Gjennom sitt tema om trening, infeksjoner og treningsbelastning gir han nyttige tips om hvordan barn og unge bør trenes og følges opp.

Temamøtet er beregnet på trenere, ledere, foreldre og alle som har interesse av barne- og ungdomsidrett.
Det er gratis å delta på møtet og det blir enkel servering.

Påmelding innen 3. februar til Oppland Idrettskrets. Mailadresse: tom.svellet@idrettsforbundet.no

Velkommen til en givende og nyttig kveld!

    Filer

    Ingen relaterte filer.