Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Johannes er vår nye ParaUng-ambassadør

Langrennsløper Johannes Birkelund (20) skal som Olympiatoppen Innlandet sin nye ParaUng-ambassadør bidra til å fremme paraidretten på en positiv måte.

- Jeg ønsker å bidra til at flere får vite om det fantastiske tilbudet som parautøvere kan få i idretten. Mange vet kanskje ikke om alle mulighetene og tilbudene som finnes. Tiltak som «Åpen Hall» er lavterskeltilbud der alle er velkomne, og som enda flere bør få vite om, sier Johannes Birkelund.

-Styrker vår satsing

Fagkonsulent Mikko Kokslien er gleder seg over å ha med Johannes i ambassadør-rolle.

-Vi er veldig glade for at Johannes har sagt ja være vår para-ung ambassadør. Han har mye erfaring som utøver og har blant annet vært på landslaget i langrenn para. Jeg tror hans erfaring og genuine ønske om å bidra vil være med på å styrke vår parasatsing i Olympiatoppen Innlandet, sier Kokslien.

- Helt konkret vil Johannes har en viktig rolle i forhold til rekruttering og for å synliggjøre de fantastiske mulighetene som finnes innenfor paraidretten.

 -Idretten har gitt mye

Den nye ParaUng-ambassadøren er klar på idretten har betydd mye.

- Idretten har gitt meg veldig mye både sosialt og gjennom at jeg har holdt med fysisk aktiv.  Det hele begynte når jeg var med på en skisamling på Savalen som 11-12 åring. Her fikk jeg mange nye venner som var i samme situasjon som meg. Det ga meg økt motivasjon å få kunne bli en del av et slikt miljø. Den senere tiden har jeg blitt bitt av basillen og bestemte meg for å satse for fullt på langrenn, sier Birkenlund.

 Om ParaUng-ambassadørprosjektet

Hensikten med prosjektet er å gi allerede etablerte ParaUng-utøvere en mulighet til å bidra positivt til å fremme paraidrett, og være gode forbilder for utøvere med syns- eller bevegelseshemninger i sitt nærmiljø.

Prosjektleder for Utviklingsprosjekter paralympisk idrett på Olympiatoppen, Elisabeth Eyde er veldig fornøyd med å få med så mange sterke ParaUng-utøvere som ambassadører og forbilder.

– Vi ønsker å sette ungdom med nedsatt syns- eller bevegelseshemninger i førersetet for å bidra med rekruttering til idretten regionalt. Målet er å nå ut til ungdom og unge voksne som ikke allerede er i idretten og få dem til å starte med idrett, samt motivere de som allerede driver med idrett i klubb til å bli enda bedre, sier Eyde. 

 

    Filer

    Ingen relaterte filer.