Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Ragnhild Mowinckel hospiterer hos Olympiatoppen-partner

Ragnhild Mowinckel er i opptrening på Olympiatoppen etter skaden. Parallelt hospiterer hun hos SAS for å få arbeidslivserfaring.

26. november i fjor kom den dårlige nyheten om at alpinisten Ragnhild Mowinckel igjen hadde skadet korsbåndet. Ragnhild er i full gang med opptrening på Olympiatoppen, og nå er det klart at hun, som et resultat av samarbeidet mellom Olympiatoppen og SAS, skal hospitere hos Brand & Communications i SAS.

– Jeg er utrolig glad for at SAS vil ha meg med ombord, og at jeg har fått denne muligheten til å se litt lenger enn min normale treningshverdag. Erfaringen fra min første skade gjør meg mer mottagelig og åpen for å kunne ha litt andre tanker i hodet, sier Ragnhild Mowinckel, som begynte i SAS 20. januar.

(På bildet over er Ragnhild Mowinckel (i midten) sammen med Cecilie Svegaarden Thune, Head of Brand Experience i SAS (til venstre), og Tonje Hinze, karriererådgiver i Olympiatoppen (til høyre)).

Møte med karriererådgiver

Hospiteringsavtalen med SAS kom på plass etter at Olympiatoppens karriererådgiver, Tonje Hinze, hadde møte med Ragnhild for å legge en plan for opptreningsperioden hennes.

– Ragnhild var tydelig på at hun ønsket å ha noe annet å fokusere på ved siden av opptreningen, og vi diskuterte ulike alternativer, blant annet muligheten for å hospitere hos en av Olympiatoppens sponsorer. Ragnhild var interessert i SAS, og dermed fikk vi på plass en avtale hvor Ragnhild får være «flue på veggen» hos SAS noen dager i uken frem til sommeren, sier Tonje Hinze, karriererådgiver i Olympiatoppen.

En erfaren reisende

Ragnhild skal i opptreningsperioden blant annet bistå SAS og selskapets samarbeidsprosjekt med den skandinaviske idretten. Hun vil inngå i teamet Brand Experience, med formål å få innsikt og læring i et selskap hun identifiserer seg med. Ragnhild har 220 reisedøgn i året, og har mye kunnskap fra en reisendes perspektiv.

– Jeg vil bidra med mine erfaringer fra idretten og OL fra den aktive siden, samt bli utfordret på en ny arena. Olympiatoppen og SAS gir meg fleksibilitet til å kombinere opptrening tilbake til idretten - med ny kunnskap og jobberfaring, sier Ragnhild Mowinckel. 

House of Scandinavia

Ett av prosjektene alpinisten skal jobbe med, er House of Scandinavia, som er et pan-skandinavisk nasjonshus i regi av SAS under OL og Paralympics i Tokyo 2020 og Beijing 2022.

– Med Ragnhilds kompetanse og innsikt som aktiv utøver vil hun kunne gi prosjektet og prosjektteamet unik kunnskap for å løfte vårt arbeid ytterligere, sier Cecilie Svegaarden Thune, Head of Brand Experience i SAS.

Både Ragnhild Mowinckel og SAS er enige om at dette er et vinn-vinn-prosjekt, som er nyttig for begge parter.

– Dette er «exchange» i virkeligheten, hvor SAS også vil få dypere forståelse av hva som ligger bak arbeidet med å bli best i verden. Vi gleder oss til samarbeidet mellom SAS og Olympiatoppen, og håper Ragnhild Mowinckel vil få stor glede av ny læring og kunnskap, sier Cecilie Svegaarden Thune.

Olympiatoppen har karriererådgivning som et prioritert fagområde for toppidrettsutøvere, og Tonje Hinze er en ressurs som bistår utøvere med karriereveiledning, og hjelper utøvere som ønsker å kombinere toppidrett med studier/jobb. Hun følger også opp avtaler og dialog med universiteter, høgskoler og Adecco.


Trykk her om du vite mer om Olympiatoppens tilbud innen toppidrett, utdanning og karriere.

 

 

    Filer

    Ingen relaterte filer.