Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Olympiatoppens sjeflege med én fot i Liverpool og én i Manchester United

Roald Bahr er et velkjent navn innen internasjonal idrettsmedisin. I forbindelse med helgens storkamp, holdt han foredrag for både Liverpool og Manchester United.

I forkant av søndagens storkamp i Premier League mellom Liverpool og Manchester United var Roald Bahr, medisinsk ansvarlig ved Olympiatoppen, invitert til Liverpool for å holde foredrag for det medisinske støtteapparatet og de fysiske trenerne i klubben. Dagen etter rivaloppgjøret dro han til Manchester United for å dele sine erfaringer med Ole Gunnar Solskjærs medisinske støtteapparat.

– Det er et veldig åpent miljø med en unik vilje til å dele, sier Bahr om storklubbene i den engelske ligaen. – Det medisinske støtteapparatet er ikke fans, de er profesjonelle fagpersoner som hele tiden leter etter måter å bli bedre på og utveksle erfaringer.

Stort fokus på læring

For Bahr handlet ikke turen kun om å holde foredrag for to av verdens største fotballklubber og deres medisinske støtteapparat, det var også en gyllen mulighet til å lære mer og observere hvordan de jobber.

Ifølge Bahr er det mye lærdom å ta med hjem igjen fra et slikt opphold. Han var spesielt opptatt av å se hvordan de organiserer seg, hvordan de jobber i det daglige, og hva de har av tilgjengelig utstyr og fasiliteter. Bahr var tydelig imponert over hvor godt samkjørte og koordinerte støtteapparatet var når det er mange trenere og fagpersoner involvert i et lag.

– På Manchester United-treningen var det omkring 15 fagpersoner i sving i løpet av en trening på to timer. Det er stort fokus på at alle skal trene som et lag, men med tilrettelagte individuelle økter for de ulike spillerne. Det var inspirerende å se hvordan støtteapparatet både jobbet sammen og individuelt med én eller flere spillere, sier Bahr.

Screeningtester er ingen krystallkule

Temaet for Bahrs foredrag var funksjonell screening av idrettsutøvere og hvorvidt man kan gjøre en form for test for å forutse hvilke av spillerne som eventuelt kan bli skadet. Svaret på det er, i følge Roald Bahr, et klart nei.

– Vi utfører fysiske screeningtester som en del av helseundersøkelsene til toppidrettsutøvere, men det finnes ingen krystallkulefunksjon i slike tester, avslutter han.


Red. anmerkning: For ordens skyld, Roald Bahr er United-supporter.

Bahr i United
Bahr i United

    Filer

    Ingen relaterte filer.