Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Følg ungdoms-OL 2020 på nett

Torsdag åpner tidenes tredje Youth Olympic Games i Lausanne. 55 norske utøvere deltar i 13 disipliner. Følg YOG live på Olympic Channel.

2 000 deltakere fra nærmere 75 nasjoner er klare for mesterskapet, og for mange av de norske utøverne og trenerne er dette deres første møte med den olympiske bevegelsen og store internasjonale mesterskap. Selv om dette er en viktig del av utviklingen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere, ligger Olympiatoppens hovedfokus på læring og utvikling.

– Vi har samarbeidet lenge og godt med de ulike forbundene for å legge grunnlaget før YOG, og nå er vi klare for å ta ut forberedelsene og teorien i praksis, sier Jan Wojtaszek, leder for troppen. – Dette mesterskapet er den beste arenaen for unge, norske idrettsutøvere, trenere og ledere til å skaffe seg nye og gode erfaringer, lære å ta ansvar, samt utvikle seg. Det er hovedgrunnen til at vi reiser og hvorfor vi lykkes med disse mesterskapene.

Følg sendingene fra YOG hver dag på Olympic Channel.

Fremtiden

YOG er ikke bare et mesterskap for unge utøvere, det er også en arena for nytenkning, og for å teste ut nye idretter. Norge deltar i randonee som står på programmet for første gang.

– Vi reiser til YOG fordi dette er fremtiden. Ungdomsmesterskapene blir bare større og større, og det er et veldig høyt nivå. Det er med på å bane vei for flere idretter og utøvere, avslutter Wojtaszek.

I tillegg til randonee er også ishockey mixed NOC 3-on-3 en ny idrett under YOG i Lausanne. Under mixed NOC 3-on-3 spilles to kamper samtidig i hver sin ende av banen, og lagene består av to keepere og elleve utespillere. Spillerne kommer fra ulike nasjoner og er plukket ut gjennom nasjonale ferdighetskonkurranser, mens keeperne er plukket ut fra ungdomsrangeringer.

Om YOG Lausanne

Youth Olympic Games arrangeres i Lausanne fra 9. til 22. januar. Her er den norske troppen som består av totalt 55 utøvere som deltar i alpint, skøyter, randonee, monobob, aking, skiskyting, ishockey, freestyle (skicross/slopestyle), snowboard, langrenn, hopp, kombinert og curling.

Følg ungdoms-OL på nett

Mesterskapet streames live på Olympic Channel, og kan også følges på www.lausanne2020.sport. Profesjonelle sportsfotografer dokumenterer mesterskapet, og bildene er tilgjengelig på www.oisphotos.com til fri bruk (mot kreditering). YOG Lausanne er også aktive på Instagram og Facebook.

For medier som ønsker mer informasjon, kontakt leder for troppen, Jan Wojtaszek, på e-post Jan.wojtaszek@olympiatoppen.no eller på telefon 907 27 907.

    Filer

    Ingen relaterte filer.