Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

55 utøvere tatt ut til å representere Norge i ungdoms-OL i Lausanne 2020

Youth Olympic Games (YOG) arrangeres fra 9. til 22. januar 2020 i Lausanne. Norge er representert med 55 utøvere i 13 disipliner.

Den norske troppen til YOG i Lausanne er klar. Den består av 55 utøvere som representerer 13 disipliner. Norge deltar i alpint, skøyter, randonee, monobob, aking, skiskyting, ishockey, freestyle (skicross/slopestyle), snowboard, langrenn, hopp, kombinert og curling. YOG vinter arrangeres hvert fjerde år, og denne utgaven er den tredje i rekken. Skøyter, monobob og aking har sine konkurranser og i St.Moritz, og utøverne i disse idrettene bor også der.

Olympic Channel streamer fra lekene, følg sendingene her.

Ungdomslekene i Lausanne er et arrangement hvor det konkurreres i 16 ulike disipliner, med nesten 2000 deltagere fra nærmere 75 nasjoner. YOG er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelse og første internasjonale mesterskap.

Olympiatoppen har forberedelses- og gjennomføringsansvaret for ungdomslekene, og er opptatt av at deltakelsen blir en viktig del av utviklingstrappen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere.

- YOG benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere og ledere. Vi ønsker å bidra til at alle deltakerne får verdifulle erfaringer og gode opplevelse på veien mot nye mål både i og utenfor toppidretten, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

18. og 19. desember arrangerer Olympiatoppen en pre-camp for utøverne på Lillehammer, hvor YOG ble arrangert i 2016.

- Hovedmålet med å møtes før avreise er å skape en trygghet i troppen gjennom å bli best mulig kjent, samt å lære mer om mesterskapsforberedelser, spesielle forhold som møter oss i Lausanne, samt enes om felles samspillsregler, sier troppens leder, Jan Wojtaszek, som ser frem til å legge til rette for at utøvere og trenere opplever mestring og utvikling underveis i mesterskapet.

Her er den norske troppen til YOG i Lausanne.

Her kan du følge YOG Lausanne
Mesterskapet kan følges på www.lausanne2020.sport og live streaming på Olympic Channel. Profesjonelle sportsfotografer vil dokumentere mesterskapet. Bildene er til fri bruk (mot kreditering), og vil bli gjort tilgjengelig på www.oisphotos.com
YOG Lausanne er også aktive på Instagram og Facebook.

For medier som ønsker mer informasjon, eller å møte utøvere under precamp, kontakt leder for troppen, Jan Wojtaszek, på e-post Jan.wojtaszek@olympiatoppen.no eller på telefon 907 27 907.