Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Mesternes møte på Tokyo-samling

Å lære av de beste og dele kompetanse er noe av Olympiatoppens DNA. På Team-Tokyo-samlingen stilte et imponerende utøverpanel for å dele sine olympiske og paralympiske erfaringer.

Det meritterte panelet bestod av Marit Bjørgen, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Eskil Hagen og Andreas Thorkildsen, og ble ledet av den tidligere toppidrettsutøveren Helene Olafsen. Alle paneldeltakerne har både OL-gull og VM-gull på CVen.

-          Vi er veldig takknemlige for at våre aller beste utøvere stiller opp på Olympiatoppens samlinger. Disse utøverne har enormt mye kunnskap og erfaring, og det er veldig interessant å høre dem dele dette med troppene til OL og Paralympics. Noe av det de forteller om er felles, noe er unikt, så er det opp til hver enkelt hva de tar til seg, og hva de lærer. Her var det absolutt muligheter for alle til å lære noe, og det de delte, minner oss ledere om at også vi har noe å lære av utøverne, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø, som merket seg at kjelkehockeyspiller Eskil Hagen advarte mot å bli for seriøs, og glemme leken og gleden ved å konkurrere og delta i OL og Paralympics.

Se bildekarusell fra Tokyo-samlingen.

Else-Marthe Sørlie Lybekk er en av Norges mestvinnende håndballspillere, med OL-gull, VM-gull og EM-gull. Hennes olympiske erfaring, fra Sydney (bronse) og Beijing (gull), har mange likhetstrekk med hva som venter i OL og Paralympics i Tokyo, på andre siden av kloden, i krevende klima og med åtte timers tidsforskjell.

-          For meg har det vært en stor trygghet å ha besøkt OL-byen i forkant, både for å kjenne på kroppen hva reisen og tidsforskjell gjorde med meg, samt å samle erfaringer fra byen, klimaet og omgivelsene for å kunne ha fullt fokus på det som skulle skje på arenaen da mesterskapet startet. Å være godt forberedt gir en stor mental trygghet, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk.

 Storsamlingen for utøvere, trenere og ledere til OL og Paralympics i Tokyo er en viktig del av Olympiatoppens forberedelser til lekene. Programmet var bredt, og spente fra faglig fokus på temperatur/luftfuktighet/akklimatisering til forebyggende helse, medieoperasjonen, antidoping, praktiske forhold, lagbygging og kunnskap om japansk kultur og historie.

Se video med fokus på akklimatisering fra samlingen.

-          Vi synes det er veldig kjekt å samle troppene i forberedelsene til lekene i Tokyo. Det var stort oppmøte og god stemning, og det var åpenbart at utøverne og trenerne brukte anledningen til å bli kjent og til å lære på tvers av idrettene. Vi opplever at dette er en samling som skaper fellesskap, glede og begeistring. Faglig sett gir denne samlingen en god anledning til å ligge i forkant på det vi kan gjøre noe med i forberedelsene til Tokyo, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Den offisielle målsettingen for Paralympics, er i dag tolv medaljer, mens målsettingen for OL er åtte medaljer. Målsettingsprosessen vil fortsette til våren, og målsettingen vil bli justert i tråd med den sportslige utviklingen for troppene, og hvordan klassifiseringssituasjonen blir for noen av para-utøverne.

Se video som tar pulsen på Tokyo-samlingen.

    Filer

    Ingen relaterte filer.