Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Oppdateringer fra EYOF i Baku

European Youth Olympic Festival (EYOF) er i gang i Baku, Aserbajdsjan. Norge er representert med 36 utøvere i 5 idretter: friidrett, svømming, judo, bryting og turn.

SE HELE TROPPEN HER.

Oppsummering.
Det vært en uke fylt av opplevelser for den norske troppen i Baku. Vi har deltatt i konkurranser, sett på flotte seremonier og blitt kjent med mennesker og idretter fra ulike land. De fem idrettene i troppen har daglig delt sine erfaringer og bidratt til at denne turen har vært en god lærings og utviklingsarena for utøvere og ledere.

Alle utøverne fikk også anledning til å se på hverandres trening og konkurranse. Vi fikk også tid til noen fellesøkter på tvers av idretter, og det var gøy. Å ha det moro var også et av hovedmålene før vi reiste på tur.

Takk til alle for super fin uke.

Under kan dere se noen fine bilder som beskriver hvordan vi har hatt det på tur.

Frida og Helene


Felles brytetrening. Remi får kjørt seg mot Lars Sander

Vaffelsamling

Heiagjeng for turnjentene

På vei til åpningsseremoni

Crystal Hall åpnings og avslutningsseremoni

Gustav med lokal judoklubb

God stemning blant friidrettsjentene


Dag 1
ble brukt til å bli kjent med hverandre og omgivelsene i leir. Kvelden bøy på velkomstparty med innslag av lokalmusikk og en DJ. Dette var populært, og utøverne fikk byttet pins samt svingt seg med andre nasjoners utøvere.

På Dag 2 var bryting i gang. Kasper Nikolai Øverby fikk en tøff start, og tapte mot en hviterusser som forøvrig gikk til topps i konkurransen. I andre kampen fikk Nikolai nok en gang tøff motstand, og tapte mot bronsevinneren i konkurransen. Kasper ble nr 10. 

Christoffer, Kasper, Gustav, Joar, Didrik og Iver

Resten av idrettene brukte dagen til trening. På kvelden var det klart for åpningsseremoni som ble avholdt på arenaen Crystal Hall. Der marsjerte den norske troppen stolt inn med flaggbærer Gustav Brovold fra Idrettslaget Trondheim Judokwai i front.

På Dag 3 var bryterne i aksjon igjen. Lars Sander Eriksen tapte sin første kamp, men fikk god læring i å håndtere mesterskapsnerver. Anne Svarstad, tapte en jevn kamp mot bronsevinneren av turneringen, men gjennomførte god bryting ifølge ansvarlig trener, Gudrun Høie. Viktoria Øverby tapte sin kamp mot bronsevinneren av konkurransen, dermed ingen rekvalifisering for de norske.

Svømming. Svømmeren, Jon Jøntvedt fra Bryne satte ny personlig rekord med 5 sek på 400m fristil og kom seg til finalen hvor han forbedret seg ytterligere 2 sekunder. Han endte på en sterk femteplass med tiden 3.54.35. Helene Torsvik Lorentz svømte inn til ny norsk juniorrekord på 200m butterfly, og gikk videre til finalen.

Jon med trener, Ida

Frida Stetre Løbersli tangert sin pers på 200m butterfly, men kom ikke videre.

Hanne Stamnesfet Næss svømte 400m medley, men kom heller ikke videre. Begge svømmerne presterte rundt sitt personlig beste.

Friidrett, Sander Aae Skotheim kom godt i gang med 10 kamp. Han tok ny pers på 100m med tiden 11.46 og ny pers i kule med lengden14,96, med andre ord en sterk start av Sander.
Eilin Brenne kom seg betryggende videre til finale på 800m.

Sander

Maren B. Amundsen skal løpe omløp 100m grunnet tekniske problemer i sitt forsøksheat. Lakeri Ertzgaard løp inn til ny personlig rekord på 400m med tiden 54,96 og sikret seg da finaleplass. 


Lakeri.jpg

Dag 4

Bryting. Othelie Anette Høie vant semifinalen og sikret seg en finaleplass i 57 kg klassen. Etter en tøff finalekamp fikk hun sølvmedalje, vi gratulerer.

Othelie tok sølvmedalje

Christoffer Andresen og Marius Amundsen fikk det tøft og tapte begge kampen mot særs sterk motstand.

Svømming.
Jon Jøntvedt svømte 1500m på ny pers med hele 24 sek, på tiden 15.31. Helene Torsvik, svømte 200m finale i butterfly hvor hun fikk en 8 plass. Hun presterte rett i overkant av sin egen pers som ble satt i semifinalen litt tidligere i stevnet. Hanne Næss perset med 2 sekunder på 400m fri, hun var førstereserve til å bli med i finalen med dessverre ingen strykninger. 

Turn.
Joar, Didrik og Iver gjennomførte en bra konkurranse, personlig rekord for Didrik i mangekamp med 73,200p som gav han en 40. plass av 90 turnere. Sammenlagt kom Norge på 19 plass av 27 nasjoner. Didrik var 0,3 poeng fra 7 plass i frittstående som kunne ha gitt han finaleplass. Han endte opp med 13.450p. Sisteplassen som gikk til finalen fikk 13.700p. Trener, Cosmin Popescu, sier han er fornøyd med guttenes prestasjon. Han sier også at de er motivert og viser god progresjon. Dette er også super oppkjøring mot et EM neste år som også skal foregå i Baku. Cosmin takker alle norske som kom for å heie.

Friidrett.
Sander Skotheim klinket til med gull i en spennende 10-kamp. Sander ledet med kun 3 poeng når det gjensto to øvelser, men holdt hodet kaldt, vi gratulerer.

gull til Sander

Ina Halle Haugen overasket med en sølvmedalje på 3000m, vinneren fra polen rykket tidlig og det så lenge ut som Ina skulle ta henne igjen, men polakken ble for sterk denne gangen, vi gratulerer.

Dag 5
Judo
Judoutøver Gustav Brovold hadde ventet i 4 dager på å konkurrere. Han vant sin første kamp. Kamp nr. 2 ble atskillig tøffere der han møtte en strategisk utøver fra Kypros, det endte dessverre med tap. Selv om ikke Gustav skal konkurrere mer får han god sparring i en lokal klubb med gode utøvere, og dette blir garantert en lærerik uke sier far Erlend som er med som trener.

Svømming
Helene slo sin egen pers 100m butterfly hele 2 ganger, og kvalifiserte seg dermed til morgendagens finale.

Turn
Kvinner lagfinale, kvalifisering til mangekamp og kvalifisering til apparatfinale. Jentene endte på en 19 plass av 27 lag. Den beste plasseringen i mangekamp ble Julie Madsø på plass 53 av 79.

Friidrett
Astri Ayo Lakeri fikk bronse på 400m med personlig rekord på tiden 54.56, flott innsats. Eilen Brenne ble nr 5 på 800m finale med pers på 2.07.19. Herman Ellingsen løp 400m hekk med 14 steg for første gang, men kom dessverre ikke til finalen. Henriette Jæger løp 100m hekk på 13.71, høyde 1.65, kule 13.46 og 200m 24.04 og ligger godt an i 7-kamp med en poengsum på 3551 poeng etter første dag, 45 poeng bak finnen og 17 poeng bak grekeren.

Dag 6
Friidrett

Vibeke Engen kom seg fint videre til finale i spyd. Henriette Jæger slo til med en sølvmedalje 7-kamp. Vilde Marstein satte ny personlig rekord i forsøk 100m hekk, men det holdt dessverre ikke til finale. Tobias Grønstad sikret seg finaleplass til 800m. Christian Vik Petterssen fikk 4.55 i stav, i vanskelige vindforhold. Andra Rooth fikk en flott sølvmedalje på 400m hekk. Mia Gullteig Lien fikk sølv i lengde med et fantastisk hopp på 6.15m. Sigrid Alvik løp inn til bronse 2000m hinder, en flott prestasjon.

Dag 7
Steffen Melheim kom seg fint videre til finalen i diskos. Stafettlaget til jentene gikk til finale. Roderick løp 3000m og fikk 7 plass. Vibeke Engen satset alt men fikk desverre 3 ugyldige kast i spydfinalen. Siri Gamst Glittenberg fikk en fin 4. plass i 5000m kappgang.


For medier som ønsker mer informasjon, kontakt leder for troppen, Jan Wojtaszek, på e-post Jan.wojtaszek@olympiatoppen.no eller på telefon 907 27 907