Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Finn Aamodt takker av i Olympiatoppen – Arthur Koot ny coach for alpint

Nestor i Olympiatoppen, Finn Aamodt, blir pensjonist, nå overtar Arthur Koot som Olympiatoppens primærkontakt for alpint.

Gjennom nesten 35 år har Olympiatoppens Finn Aamodt vært en markant leder, coach og trener i norsk toppidrett. Han har blant annet vært landslagstrener i alpint, hovedcoach tekniske idretter/coach for en rekke idretter i Olympiatoppen, sportssjef for skøytelandslaget og ansvarlig for unge utøvere i Olympiatoppen. Selvfølgelig har han også vært suksessrik trenerpappa for tidenes alpinist, Kjetil André Aamodt.

-       Toppidrettskulturen ligger i sjelen min, og det har vært alvorlig moro å få lov til å leve det ut. Det har vært stort sett en glede, og toppidrettslivet har gitt mye energi. Det har også vært mye press og frustrasjoner, men slik er det med alt. Heldigvis har det vært flest oppturer, sier Finn Aamodt.

«Blir det no´ gull av detta a´!?»

På Olympiatoppens utviklingssamling i mai, holdt Finn Aamodt et avslutningsforedrag til kollegene. Som alltid reflektert, klok, utfordrende, morsom og med stor faglig tyngde. «Det vi er enige om, holder oss sammen, det vi er uenige om, bringer oss videre», var en av hans filosofier som han trakk fram, sammen med begrepet han selv skapte: «vi må ha seriøs moro».

Toppidrettssjef Tore Øvrebø takker Finn Aamodt for alt han har betydd for norsk toppidrett og Olympiatoppen.

-       Finn har vært en viktig kontinuitetsbærer i norsk toppidrett, og et offentlig symbol på den ekstreme toppidretten. Det er en æra som avsluttes, tusen takk, sier toppidrettssjefen, og trekker fram hans kompromissløshet og raushet, og avslutter med sitatet alle i Olympiatoppen har hørt fra Finn:

-       Blir det no’ gull av dette a’!?

«Har evig treningskort»

1. august blir Finn Aamodt pensjonist, og starter på en ny tilværelse og et nytt kapittel etter et begivenhetsrikt liv i idretten.

-       Det skal bli godt å disponere min egen tid og slippe det daglige prestasjonsjaget, men jeg vil fortsatt jobbe med coaching gjennom FAA coaching for high performance, riktignok med et annet fokus, sier Aamodt.

Det er en klippe som blir borte fra Olympiatoppens fagmiljø, men det er grunn til å tro at Grand Old Man, Finn, blir å se ved Sognsvann også i fremtiden.

-       Jeg vil nok først og fremst savne menneskene og miljøet. Det er mange flotte mennesker her oppe, både ansatte, trenere og ikke minst utøvere. Men jeg har evig treningskort på Toppidrettssenteret, og vil nok bli synlig i perioder jeg er hjemme i gamlelandet, avslutter Finn Aamodt.

Nå overtar Olympiatoppens Arthur Koot rollen som Olympiatoppens coach for alpint. Koot er i dag leder for talentutvikling i Olympiatoppen. Han har bachelor i idrettsvitenskap og praktisk pedagogisk utdannelse fra NIH. Arthur Koot har tidligere vært trener for Europa-cup-laget, herrer, i alpint, vært daglig leder for alpinskolen i Heming, samt vært trener i Skiforbundets utviklingsprogram.

-       Selv om jeg kjenner alpint godt fra tidligere som trener, så vil jeg nå møte denne idretten i en ny rolle gjennom Olympiatoppen. Det blir både spennende og utfordrende. Å videreutvikle et godt samspill mellom landslagene og Olympiatoppens kompetansemiljø blir det viktigste i tiden fremover. Jeg gleder meg til å gå i gang med jobben, sier Arthur Koot.

Når Koot nå skal bruke halvparten av arbeidstiden til å følge opp alpintlandslagene, vil han fortsatt ha ansvaret for talentutvikling i Olympiatoppen. For å avlaste Koot vil imidlertid Erling Strand, som er avdelingsleder i Olympiatoppen Øst siden 2018, jobbe 50 % med talentutvikling. På dette området er det en rekke pågående, spennende prosjekter, blant annet med finansiering fra Sparebankstiftelsen DNB.

 

 

    Filer

    Ingen relaterte filer.