Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

God læring og mesterskapserfaring for utøvere og trenere i EYOF

EYOF i Sarajevo er over, og det har vært et lærerikt mesterskap for både utøvere og trenere.

- De norske utøverne har mestret sitt første olympiske fleridrettsmesterskap, de har levert gode prestasjoner der noen også har gitt medaljer. De har også erfart at det å oppleve trygghet, samhold og trivsel i troppen er viktig når man skal prestere under forhold som man ikke er vant til. De norske utøverne har representert Norge på en utmerket måte. Vi gratulerer alle utøverne med gode prestasjoner, og ønsker alle lykke til med den videre satsningen, og håper erfaringene og opplevelsene fra dette EYOF’et gir læring og økt motivasjon til å satse videre. Vi håper å se utøverne igjen i fremtidige mesterskap med flagget på brystet, sier troppen leder, Athur Koot fra Olympiatoppens enhet for talentutvikling.

På mesterskapets femte og siste konkurransedag var det lagkonkurranser på programmet. I langrenn var det 4x5 km mix stafett, i skiskyting 2x6 og 2x 7,5 km mix stafett og i alpint mix lagkonkurranse i parallell slalåm.
Etter sterke etapper av  Lars Agnar Hjelmeseth, Margrethe Bergane og Martin Kirkeberg Mørk ble Ebba Andresen sendt ut med en solid ledelse som hun holdt hele veien inn til seier.


Mixedlangrenngull1.jpg

I skiskyting stafetten løftet utøverne skyte nivået sitt og holdt høy fart i sporet på samtlige etapper, og vant tilslutt med god margin med utøverne Frida Tormodsgard Dokken, Hanna Børve, Eirik Idland, og Morten Hol. 


Skiskyttergullmix.jpg

Det norske laget i alpint  bestående av Andreas Sønsterud Amdahl, Anna Bryn Mørkeset, Sofie Aam Olsen og Oscar Zimmer gikk enkelt videre med  4–0 seier over Andorra og Russland i de to første utslagsrundene. Med det var de klare for semifinale mot Østerrike. Det ble svært jevnt med resultatet 2–2 etter alle duellene. Østerrike trakk til slutt det lengste stråe,t og gikk videre på sammenlagt tid. I bronsefinalen vant Norge komfortabelt mot Tyskland, og sikret en flott bronsemedalje. Norge tok med det medalje i de tre lagkonkurransene på siste konkurransedag, noe som førte Norge til topps på medaljestatistikken med seks Gull, en sølv og fem bronse. Vi Gratulerer alle våre medaljevinnere, trenerne og andre støttespillere med resultatet.

------------------

På dag tre av EYOF fikk alpinistene virkelig kjenne på vinden. Anna Bryn Mørkeset fra Voss IL lå på femte plass etter førsteomgang, men var litt uheldig i andre omgang og endte til slutt på en 20 plass. Ine Haugland fra Skade IL slo til med en sterk andreomgang og kjørte seg opp til trettende plass med startnummer 40 på brystet.

Følg EYOF her.

Skiskyting gikk normaldistanse med fire skytinger. Jentene gjennomførte gode renn på skytebanen mens gutta gikk fort på ski.

Curling startet dagen med å tape 3-8 for Italia. Deretter fulgte Polen som motstander, hvor vi etter en spennende kamp tapte 5-6 etter ekstraomganger.

Dag fire var det langrennssprint, hvor Andreas Bergsland fra Trøsken IL tok gull (bildet under. Foto: May Helen Nymoen) etter å ha ledet hele finaleløpet. 


AndreasBergland.jpg

På jentesiden ble det bronse til Sigrid Leseth Føyen fra Kjelsås IL etter å ha slått Ebba Andresen fra Larvik IL i spurten. Skiskytterne valgte å bruke hviledagen til å støtte langrennsløperne.

Snowboard hadde Big jump konkurranse, og fikk med to utøvere til finalerun. Stine Espeli Olsen fra Geilo IL tok bronsemedalje og Øyvind Kirkhus fra Heming IL ble nummer fem.

I guttenes storslalåmrenn ble det gull til Andreas Sønsterud Amdahl fra Lillehammer skiklubb.  Han ledet etter første omgang, og taklet presset ved å kjøre sist i andre omgang. 

Curlinglaget fikk en tøff start mot Slovenia, men hentet inn fem strake poeng etter godt spill. Dessverre ble slovenerne for sterke, og kampen endte 6-7 til Slovenia. Curling tar med seg god læring spesielt med tanke på teamwork og taktikk for fremtidige konkurranser i sin siste konkurranse i dette EYOF. 

Vi gratulerer alle våre medaljevinnere deres trenere og andre støttespillere med solid innsats. 

-------------------------------------

Den Norske troppen er på plass i Sarajevo med utøvere 36 utøvere fra idrettene alpint, snowboard, skiskyting, curling og langrenn. Søndag 10.februar startet mesterskapet med åpningsseremoni på samme stadion som OL i Sarajevo i 1984. Til å bære det norske flagget på åpningsseremoni ble langrennsløper Lars Agnar Hjelmeseth valgt, ettersom han deltar i EYOF for andre gang. I juli 2017 deltok han som friidrettsutøver i sommerutgaven av EYOF, som ble arrangert i Ungarske Györ.

For fullstendig oversikt over øvelser og resultater følg linken http://www.eyof2019.net/en/result.php

Første konkurransedag 11. februar startet med masse nedbør, først som regn og senere som snø.

Av øvelser ble dett ble gått 7,5 km klassisk for jenter og 10 km klassisk for gutter, slalåm for jenter og slopestyle kvalifisering for snowboard, gutter. Utøverne gjorde en god innsats i det krevende været, og i snowboard ble Sebastian Vik fra Bærum skiklubb belønnet med en plass direkte til finale. Inne i Curlinghallen møtte det norske laget tøff motstand mot både Tyskland og Sveits. Det norske laget gjorde enkelte meget gode omganger, og kjempet tett med Sveits. Begge kampene endte imidlertid med tap.

Dag to våknet troppen opp til winter wonderland i Sarajevo, og det skulle fort vise seg å bli en meget god dag for flere av utøverne i den norske troppen. Curling-laget slo Kroatia 16–0 etter sterkt spill. I langrennssporet gikk jentene gå 5 km fri og guttene 7,5 km fri. Martin Kirkeberg Mørk fra Drammens Ballklubb gikk raskest av alle, og Edvard Sandvik fra Kjelsås idrettslag sørget for at det ble norsk dobbeltseier. I skiskyting var det 7,5 km sprint for gutta og 6 km sprint for jentene. Hanna Børve fra Kvam langrenn- og Skiskyttarklubb gjorde en meget sterk prestasjon, og sikret gullet til Norge med kun en bom på stående. I slalåm for gutter var det Oscar Zimmer som utmerket seg. Etter en noe forsiktig 1. omgang dro han skikkelig til i 2. omgang med klart beste omgangstid, og sikret med det en flott bronsemedalje. I slopestyle taklet Sebastian Vik presset med å være direktekvalifisert til finale. Han sikret en flott bronsemedalje på en meget god norsk dag. Vi gratulerer de fem medaljevinnerne, trenerne deres og andre støttespillere med medaljene.

    Filer

    Ingen relaterte filer.