Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

36 utøvere skal representere Norge i Sarajevo-EYOF

EYOF (European Youth Olympic Festival) arrangeres fra 9. - til 16. februar i Sarajevo, Bosnia og Herzegovina. Norge er representert med 36 utøvere i fem idretter.

Den norske troppen til EYOF i Sarajevo er klar. Den består av 36 utøvere som representerer fem idretter. Norge deltar i alpint, curling, langrenn, skiskyting og snowboard. EYOF vinter arrangeres annethvetr år, og denne utgaven er den 14. i rekken. Se hele tropppen her.

Ungdomslekene i Sarajevo er et arrangement med åtte forskjellige idretter, med litt over 1000 utøvere fra 50 land. EYOF er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelse og deres første internasjonale mesterskap.

Olympiatoppen har forberedelses- og gjennomføringsansvaret for ungdomslekene, og er opptatt av at deltakelsen blir en viktig del av utviklingstrappen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere.

- EYOF benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere, ledere og annet støtteapparat. Vi ønsker å bidra til at alle deltakerne får verdifulle erfaringer og gode opplevelse på veien mot nye mål både i og utenfor toppidretten, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Olympiatoppen arrangerer en pre-camp for utøverne på Olympiatoppen i Oslo den 7. februar før felles avreise den 8. februar.

-       Hovedmålet med å møtes før avreise er å skape en trygghet i troppen gjennom å bli best mulig kjent, samt å lære mer om mesterskapsforberedelser, spesielle forhold som møter oss i Sarajevo, samt enes om felles samspillsregler, sier troppens leder, Arthur Koot, som ser frem til å legge til rette for at utøvere og trenere opplever mestring og utvikling underveis i mesterskapet.

For medier som ønsker mer informasjon, eller å møte utøvere under precamp, kontakt leder for troppen, Arthur Koot, på e-post arthur.koot@olympiatoppen.no eller på telefon 930 65 696.