Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

16 utøvere tatt ut til å representere Norge i ungdoms-OL i Buenos Aires

Ungdoms-OL (Youth Olympic Games, YOG) arrangeres fra 6. - til 18. oktober i Buenos Aires, Argentina. Norge er representert med 16 utøvere i 11 idretter.

Den norske troppen til ungdoms-OL i Buenos Aires i Argentina er klar. Den består av 16 utøvere som representerer 11 idretter. Norge deltar i svømming, stup, sandvolleyball, roing, golf, seiling/brett, turn/artistisk, turn/rytmisk, karate, taekwondo og badminton. Ungdoms-OL avvikles for femte gang i historien og det er den tredje utgaven av sommerlekene. Se oversikt over troppen og trenere/ledere her.

Ungdomslekene i Buenos Aires er et stort arrangement med 32 idretter, 36 grener og hele 3998 deltakere fra alle verdensdeler. Ungdoms-OL er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelse og store internasjonale mesterskap. Like viktig som konkurransene, er kultur- og utdanningsprogrammet som er tilrettelagt for utøverne gjennom de 12 dagene mesterskapet varer.

Olympiatoppen har forberedelses- og gjennomføringsansvaret for ungdomslekene, og er opptatt av at deltakelsen blir en viktig del av utviklingstrappen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere.

- Ungdoms-OL benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere, ledere og annet støtteapparat. Vi ønsker å bidra til at alle deltakerne får verdifulle erfaringer og gode opplevelse på veien mot nye mål både i og utenfor toppidretten, sier toppidrettssjef, Tore Øvrebø.

Olympiatoppen arrangerer pre-camp for utøverne på Olympiatoppen i Oslo 11.- 12. september.

-       Hovedmålet med forberedelsene blir å skape en trygghet i troppen gjennom å bli best mulig kjent, samt å lære mer om mesterskapsforberedelser, spesielle forhold som møter oss i Argentina, samt enes om felles samspillsregler, sier troppens leder, Arthur Koot, som ser frem til å legge til rette for at utøvere og trenere opplever mestring og utvikling underveis i mesterskapet.

For medier som ønsker mer informasjon, eller å møte utøvere under precamp, kontakt leder for troppen, Arthur Koot, på e-post arthur.koot@olympiatoppen.no eller på telefon 930 65 696.