Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Internasjonal IT-leverandør har hatt datainnbrudd

Det internasjonale IT-selskapet Typeform, som leverer elektroniske skjemaløsninger, melder at de har hatt datainnbrudd fra ukjent tredjepart.

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité/Olympiatoppen har avtale med det internasjonale teknologifirmaet Typeform om leveranse av ulike elektroniske skjemaløsninger.

 

Typeform informerte Olympiatoppen mandag om at de har hatt et datainnbrudd fra ukjent tredjepart. Datainnbruddet ble oppdaget 27/6 klokken 14.00, og ble utbedret samme dag klokken 14.30. Hendelsen var ikke spesielt rettet mot Olympiatoppen, og kan potensielt ha rammet en rekke kunder, både i Norge og internasjonalt.

 

De skjemaene som potensielt kan være rammet, er blant andre ulike påmeldingsskjemaer til konferanser og kurs, samt akkrediteringsskjemaene til EPYG i Genoa 2017, og OL i PyeongChang 2018. I forbindelse med disse samlet Olympiatoppen i forkant inn informasjon fra utøvere og ledere til akkreditering, samt data om deltakernes kles-størrelser. I den anledning ble det benyttet en elektronisk skjemaløsning fra Typeform.

 

Vi har så langt ingen informasjon om at data fra Olympiatoppens skjemaer er misbrukt.

 

Olympiatoppen har meldt saken inn til Datatilsynet.

 

For eventuelle spørsmål:

David Okuniev, cofounder, Typeform, support@typeform.com

Halvor Lea, medierådgiver Olympiatoppen, 41900021

IT-sjef NIF, Kjetil Bakke, 992 60 961

    Filer

    Ingen relaterte filer.