Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Endring i kombinertuttaket i tolvte time - her er den norske OL-troppen

Like før fristen gikk ut, ble det endring i kombinertlaget til OL, da Magnus Moan ga fra seg plassen sin til Magnus Krog.

Se den endelige troppen her.


Like før den endelige fristen for registrering av OL-troppen søndag formiddag, ble det gjort en endring i kombinertlaget. Magnus Moan hadde akseptert plassen i kombinertlaget, men like før fristens utløp, ombestemte han seg. Magnus Krog overtar dermed Moans plass i troppen.

-          I går kveld var vi enige med Magnus Moan om veien fram mot OL sammen med resten av laget. I dag hadde han ombestemt seg, og følte seg ikke klar for å prestere i OL. Moan ønsket å kjøre sitt eget løp, i stedet for å følge lagets plan. Det kunne ikke vi gå med på. Vi har et prosjekt i laget som heter «Vinne sammen», hvor vi jobber sammen mot felles mål, og hvor alle bidrar. Med grunnlag i dette ble det helt feil for oss å ha en utøver utenom dette fellesskapet. På dette grunnlaget sa Magnus Moan fra seg OL-plassen, og overlot den til Magnus Krog, sier sportssjef i kombinert, Ivar Stuan.

Magnus Moan selv, ønsket et opplegg utenom laget i forberedelsene til OL, og valgte altså å si fra seg plassen til Magnus Krog.

-          Jeg føler at jeg ikke er klar, hverken fysisk eller psykisk til å stille best mulig forberedt i OL. Gjennom karrieren har jeg vært en ener, og vært med i så mange mesterskap at jeg vet at en positiv holdning er helt avgjørende. Resultatene har ikke vist at jeg har det nødvendige nivået for å være godt forberedt. Jeg har ikke fått imøtekommet den oppladningen som jeg erfaringsmessig mener er best for meg, og det å være reserve og bruke negativ energi gagner hverken meg eller laget, så det ble mest riktig for meg å gi fra meg OL-plassen, sier Magnus Moan.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø ble orientert om endringen kort tid etter at den endelige troppen var tatt ut og offentliggjort, men akkurat i tide til å rekke å ta inn en ny utøver i troppen.

-          Vi så ikke denne endringen komme da vi i natt diskuterte, og ble enige om uttaket, men vi respekterer Moans valg, og ønsker Magnus Krog velkommen i troppen. Når endringen først kom, var det bra at den kom akkurat i tide til å registrere inn Krog. Nå er alle sluser stengt, og det er kun skader, sykdom eller ekstraordinære hendelser, som kan være grunnlag for endringer i troppen, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.Det var altså fem hoppere og én kombinertløper som var de siste som ble tatt ut i OL-troppen. Noen dager før OL starter, vil det bli lagt ut en team- og medieguide på www.olympiatoppen.no. Her vil både utøvere, trenere, ledere og støttepersoner være presentert.