Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

#reklame
Det er Line of Oslo og Dressmann som er leverandør av representasjonsklærne og festantrekkene til OL- og Paralympicstroppene til PyeongChang, mens Phenix som vanlig leverer vintertøy, fritidsantrekk og treningsklær.

1. november er det 100 dager til vinter-OL i PyeongChang braker løs, og allerede nå kunne noen av Norges fremste medaljekandidater i OL og Paralympics prøve ut finstasen før avreise til Sør-Korea. 

- Disse klærne er nydelige og passer stilen min perfekt. Dette må jo være noen av de kuleste klærne som er laget til OL, mener Tiril Sjåstad Christiansen som håper at hun er en av de som reiser til OL.
- Egentlig sprøtt at jeg nå står her med OL-klær. Nå håper jeg at jeg holder meg skadefri og lærer noen nye triks, slik at jeg kommer til OL og får disse klærne, sier hun.

Birgit Skarstein, den ferske verdensmesteren i roing, er nå ferdig med sommersesongen og har allerede blikket rettet mot vinterland og sitski langrenn i Paralympics i mars 2018.
- Dette er skikkelige vinterklær. Jeg føler meg som en vinterdronning, sier Skarstein, som mener at klærne fra Line of Oslo skiller seg vesentlig fra tidligere OL- og PL-kolleksjoner.
- Disse klærne gjør oss til ett lag. Å kle seg likt er med på å skape identitet og fellesskap som er så viktig.

Skryt er som musikk i ørene til Line Varner i Line of Oslo.
- Jeg fikk litt prestasjonsangst før jeg skulle ta fatt på denne oppgaven, men jeg synes det har vært en veldig spennende utfordring. Målet var å begeistre jentene i troppen med fine klær og det virker det som om jeg har klart. Kommentarene jeg har fått er at de digger det de har på seg – og at det er skikkelig «girl power», sier Varner.

Når det gjelder herrene er det Lalle Johnson fra Dressmann som har stått for designet.
- Det er veldig spennende for meg som svensk å få lov til å gjøre dette. Dette er faktisk en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg har tittet på OL siden Los Angeles i 1984 og jeg har jobbet med herremote i 35 år. Jeg håpet at en dag så skulle jeg få lov til å lage klærne til den svenske OL-troppen, men de ringte aldri. Da Norge ringte slo jeg til. Nå kommer vi til å knuse svenskene i OL, ler en stolt Johnson.

Martin Johnsrud Sundby er en av dem som er fornøyd med svenskens design.
- Jeg er faktisk veldig glad i de fargene jeg har på meg nå. Jeg liker egentlig ikke å se ut som en fargeplakat som jeg gjør resten av året. Dette er klær jeg helt sikkert kommer til å bruke etter OL også, sier Johnsrud Sundby.

Thomas Ulsrud, skippen på landslaget i curling, elsker derimot å gå med fargesprakende klær året rundt. Likevel skryter han av den nøytrale blå dressen.
- Jeg fikk beskjed om å møte opp her i dag for jeg er jo curlinglandslagets pin-up-boy ifølge Pål Trulsen, hehe.
- Når det er sagt føler jeg at jeg har fått på meg en dress som jeg skulle tro jeg hadde stått modell for. Den var helt perfekt. Back to basic – uten for mye farger og kruseduller, sier Thomas Ulsrud avslutningsvis.

    Filer

    Ingen relaterte filer.