Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Forberedelser for utøvere og trenere i Lillehammer foran Ungdoms-OL

Den norske troppen til Ungdoms-OL har vært samlet til precamp i Lillehammer.

Mens OL-ilden var på vei gjennom landets 19 fylker, samlet Olympiatoppen onsdag og torsdag utøvere og trenere som skal representere Norge under Ungdoms-OL i februar. Totalt deltar Norge med 73 utøvere, der alle idrettene på programmet er representert, i tillegg til 38 trenere og 8 personer i lederteamet fra Olympiatoppen.

Troppens felles mål er at ”vi skal erfare og lære, gjennom gode prestasjoner, i et inspirerende fellesskap”. Målsetningen er satt av trenerne selv. Videre er det satt et utviklingsmål som følger; ”øke forståelsen for hva som skal til for å nå neste nivå”. Med disse målene som ramme, var det duket for to lærerike dager i Lillehammer.

-Fra tidligere mesterskap har vi sett at de utøvere og trenere som har deltatt på pre-camper og forberedt seg gjennom felles samlinger, har vært mer fornøyd med gjennomføringen og læringsutbyttet. Vi fokuserer på å bli kjent på tvers av idrettene for å skape en trygghet i troppen. Dette, sammen med faglige og inspirerende foredrag og felles aktiviteter, gjør at både utøvere og trenere er best mulig forberedt til utfordringene de kommer til å møte under ungdoms-OL. For Olympiatoppen er Ungdoms-OL mesterskapslæring for unge utøvere samt en utviklingsarena for unge ledere og trenere. Vi gleder oss til 10 innholdsrike dager i Lillehammer i februar, sier leder for troppen, Hanne Staff

Ungdoms-OL er en del av et langt utviklingsløp, og det er viktig for Olympiatoppen at utøverne har forståelse for hva som kommer til å vente dem i februar. Samlingen tok for seg spilleregler i troppen, informasjon fra Anti-Doping Norge, praktiske ting som boforhold, treningsmuligheter og presentasjon av troppen, så vel som mediehåndtering, idrettspsykologi og sosiale innslag.

To av utøverne som var med på pre-campen er Mabel Marie Endrerud og Karen Jensen. De sitter igjen med mange inntrykk.

-Jeg synes det har vært utrolig lærerikt, vi har lært veldig mye nytt
, sier Mabel Marie. –Det at Anti Doping Norge kom å forklarte oss hvordan en dopingtest foregår var veldig nyttig, det visste jeg veldig lite om, og har ikke tenkt så mye på det, men nå føler jeg meg mer trygg, tilføyer Karen.

Begge jentene er ishockeyspillere, og de erkjenner at de har blandede følelser etter pre-campen.

-Vi har veldig blandede følelser nå, det er alt fra spenning, nervøsitet til å glede seg. Det har nok ikke helt gått opp for oss ennå hva vi skal være med på, og hvor stort det er, men det blir en fantastisk opplevelse. Foredraget om idrettspsykologi med Arne Jørstad Rise var inspirerende og gav oss noen gode tips, forteller de to unge utøverne.

 
EndrerudogJensen.jpg

Fakta om Ungdoms-OL:

Totalt 1100 utøvere fra 70 nasjoner skal konkurrere i 70 medaljeøvelser i 15 disipliner i løpet av de 10 dagene lekene pågår. Ungdoms-OL består av tre likeverdige deler: idrett, kultur og læring. Utøverne vil ha mulighet til å ta del i et omfattende ”learn & share”-program som er spesielt utviklet for dem. Utenom dette er det også mer enn 150 gratis kulturopplevelser på programmet, hvorav 120 konserter.

 

 

    Filer

    Ingen relaterte filer.