Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Medieguide med presentasjon av Norges tropp til Ungdoms-OL i Lillehammer


Her kan du se medieguiden med presentasjon av alle utøverne og lederne i den norske troppen til Ungdoms-OL.

Klikk for å se bilde og personalia av alle i troppen til Ungdoms-OL


Klikk her for å se uttaket til Ungdoms-OL i Lillehammer.

Norge deltar med 73 utøvere, og i alle idretter som står på programmet.


Spent utøver i ny gren

Monobob er en av de nye grenene det skal konkurreres i under Ungdoms-OL. 17 år gamle Kristian Olsen skal representere Norge i denne grenen.

-Det blir spennende, og ikke minst en helt utrolig opplevelse å få være med på Ungdoms-OL på hjemmebane. Jeg synes det er fantastisk at de lager et så stort arrangement der det ikke bare er fokus på konkurranser, men også på læring og vennskap, sier den unge utøveren.

Kristian Olsen hadde aldri sett hverken en bob eller en bobbane før november 2014. Den ferske utøveren har allikevel vist fremragende prestasjoner det siste året.

–Det har vært utallige timer med trening som jeg nå legger bak meg. Jeg har fordelen av å kunne trene mye i Lillehammer, og håper å dra nytte av dette under lekene. I andre verdenscuprunden i fjor fikk jeg en tredjeplass, og jeg har som personlig mål å komme som topp tre på Lillehammer. Det å kunne representere Norge i en helt ny gren er utrolig kult, meddeler Kristian.

Utrolig jevnt uttak

Hanne G. Thoresen på 34 år skal være trener for skiskytterjentene. I helgen var hun med på Norgescup i Lillehammer, hvor de siste utøverne ble valgt ut.

–Uttaket vårt var utrolig jevnt, og det var mange som var veldig nære. Det har vært tøft å komme med til Ungdoms-OL da det er et høyt nivå blant utøverne, og bare det å kvalifisere seg er en stor bragd. Ekstra gøy er det da at jentene som har blitt valgt ut begge er 17-åringer som har slått alle 18-åringene, sier Thoresen.

Thoresen har tidligere vært med på EYOF som trener, men innrømmer at et Ungdoms-OL på hjemmebane blir spesielt:

–Første gang jeg var på et stort mesterskap var EYOF i fjor. Ungdoms-OL blir enda større, flere utøvere, idretter og nasjoner, og det blir utrolig spennende. Jeg gleder meg veldig. Min viktigste rolle under mesterskapet blir å være utøvernes nærmeste støttespiller, sørge for at de har det bra og trives. Det er viktig å gi dem trygghet, at de synes det er ålreit å være med, og at utøverne får motivasjon og lyst til å bli med på flere mesterskap.

Fokus på læring, utvikling og samvær

-Norsk idrett stiller med en flott tropp til Ungdoms-OL. Utøverne er tatt ut på bakgrunn av sine prestasjoner, men Ungdoms-OL er tenkt som noe mer enn en idrettskonkurranse.

I forberedelsene har Olympiatoppen lagt vekk på at disse dagene på Lillehammer skal preges av læring, utvikling og samvær med andre ungdommer fra hele verden og fra andre idretter. For noen av våre deltakere vil dette bli høydepunktet i deres satsing på idretten, for andre vil det være et steg på veien mot en toppidrettskarriere. Uansett hvordan karrieren vil utvikle seg er målet på Lillehammer mest mulig idrettsglede for alle deltakerne
, meddeler toppidrettssjef, Tore Øvrebø.

Forberede, gjennomføre og evaluere

Leder for troppen, Hanne Staff, ser frem til pre-campen på Lillehammer:

-Vi gleder oss til å møte store deler av troppen i Lillehammer fra 13-14 januar. Der fortsetter prosessen med å bygge et trygt og godt prestasjonsmiljø i gruppa. For utøvere på dette nivået handler mye av arbeidet om å lære å forberede, gjennomføre og evaluere en konkurranse, prestasjonen evalueres i lys av dette. Vi ser frem mot 10 spennende dager i februar og skal møte godt forberedt både organisatorisk, sportslig og sosialt.

Fakta om troppen

Troppen består av 73 utøvere, hvorav 39 utøvere er gutter og 34 utøvere er jenter. De representerer 12 fylker, og er i alderen mellom 15 og 18 år. Som vertsnasjon vil Norges tropp være den største under Ungdoms-OL.

Onsdag 13.januar inviteres pressen til å være med på pre-campen som arrangeres i Håkons Hall på Lillehammer fra kl. 15:15 – 18:00. For å melde din interesse, kan Sofie Torlei Olsen (97537358), presseattaché troppen kontaktes. For ytterligere spørsmål og kommentarer kan Hanne Staff (41900372), leder for troppen kontaktes.

Vedlegg:

Liste over Norges tropp under Ungdoms-OL. Listen publiseres også på Olympiatoppens hjemmesider, olympiatoppen.no.

Klikk her for å se uttaket til Ungdoms-OL på Lillehammer.

    Filer

    Ingen relaterte filer.