Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Gode prestasjoner for den norske troppen i EYOF

Den norske troppen gjør det godt i Tbilisi. 

DAG 6 - SISTE KONKURRANSEDAG

I dag hadde vi norske utøvere i aksjon i friidrett og håndball. På håndballarenaen var det bronsefinale både for gutter og jenter. Jentene var først ut og møtte Tsjekkia. De norske jentene satte standarden fra start og spilte sin klart beste kamp i turneringen. De tsjekkiske jentene måtte tidlig innse at Norge i dag ble «et nummer for store» og måtte til slutt se seg slått 37 – 23 og dermed kunne den norske kontingenten slippe jubelen løs for nok en bronsemedalje i EYOF sommer 2015.

Karoline i svevet.jpg 

Bronsejentene 

De norske håndballguttene møtte Tyskland i sin bronsefinale. De norske guttene holdt god følge med tyskerne til litt ut i andre omgang, men mot slutten ble tyskerne for sterke og vant til slutt 31 - 19 og Norge endte på fjerdeplass i mesterskapet.

På fridrettsarenaen ble det en dag med nye oppturer. På 800 m tok Malin Edland ledelsen fra start med stor fart på første runde, hun holdt ledelsen til ut siste sving. Der truet jenta fra Bulgaria i noen meter Malins ledelse, men Malin svarte på angrepet og løp inn til en solid seier. Noen minutter etterpå var det klart for jentenes finale på 4 x 100m. Irland var favoritt etter forsøkene med Norge som outsider. Irland var i ledelsen etter første etappe, men dessverre fikk den irske jenta på andre etappe en strekk i låret og måtte bryte. De norske jentene tok godt vare på muligheten som nå bød seg og gjennom god løping og gode vekslinger sikret Ida Eikeng, Ingvild Meinseth, Tonje Kristiansen, Live H. Hilton Norges andre gullmedalje i mesterskapet. Siste øvelse på friidrettsarenaen var finale i spyd for jenter. Etter gode kast i forsøkene var det forventninger om en god prestasjon av Arianne Morari. Arianne innfridde på alle måter og etter 5 jevne kast rundt 50 meter avsluttet hun med 52,84 og sikret seg bronsemedaljen.

Malin Edland

Stafettgull

Ariane tok bronse

EYOF sommer 2015 er nå over og alle norske utøvere har vist god evne til å ta ut sitt beste under uvante forhold og ikke minst i sterk varme gjennom ei hel uke. Vi sitter igjen med 6 medaljer, to gull og fire bronse. Alle utøvere, trenere og ledere har gjort nyttige erfaringer som de tar med hjem og bygger videre på i sin ferd videre i idretten.


DAG 5 

I dag hadde vi norske utøvere i aksjon i svømming, friidrett og håndball. I svømmebassenget var Malene Rypestøl i finale på 200m fri og Truls Wigdel på 1500m. Malene gjennomførte et jevnt og godt finaleløp og kom inn som nr 7 på ny personlig rekord. Truls har slitt litt med magen de siste dagene, men valgte likevel å stille til start på 1500m. Han svømte jevnt og godt til ca 400m, men så satte mageondet en stopper for videre svømming og etter 500m var det ikke noe annet og gjøre en å bryte finalen. Et bittert, men riktig valg i varmen på svømmearenaen. Svømmerne er nå ferdige med fem lange og hektiske konkurransedager og avslutter sitt beste EYOF noen sinne og har mye verdifull internasjonal erfaring med i bagasjen hjem.

På fridrettsarenaen ble det en dag med nye oppturer, men også et par «nedturer». Ida Eikeng løp en god finale på 100m hekk og sikret seg en 8. plass, Tonje Kristiansen sikret seg en flott 5 plass i finalen på 200m, mens jentene på 4x100m sikret seg finale gjennom en klar heatseier på dagen nest beste tid. Den største nedturen opplevde nok Karoline Daland idet hun ble disket for tjuvstart i finalen på 400m. Etter bestetid i forsøket var medaljehåpet reelt og da er det selvsagt bitter og ikke få vise hva du er god til i finalen. Karoline var langt nede etter diskvalifikasjonen, men klarte å legge skuffelsen bak seg og bygger videre på opplevelsene fra det knallgode løpet i forsøket. Sondre Guttormsen startet finalerunden i stavsprang med to gode hopp på 4.10 og 4.30 og sto med null riv da listen ble lagt på 4.45. Han kom litt skjevt ut i førte forsøk på denne høyden. I andre og tredje forsøk på 4.45. viste at han har denne høyden god inne, men rev på vei ned begge ganger. Han endte dermed som nr 6 i den tøffe konkurransen.

Ida 100m hekk

Far og sønn Guttormsen

På håndballarenaen var det i dag semifinale både for gutter og jenter. Jentene var først ut mot storfavoritt Russland. De norske jentene fikk en «trå» start og slapp Russland tidlig foran med 5 - 6 mål. Etterhvert hevet jentene seg kraftig og bød russerne god motstand. Men det russiske laget holdt ledelsen kampen igjennom og vant til slutt 32 – 25 og Norge møter Tsjekkia i bronsefinale lørdag. De norske håndballguttene møtte turneringens til nå klart best lag Frankrike i semifinalen. Norge spilte en strålende førsteomgang og hold følge med de franske favorittene til fløyta gikk for pause. Etter pause viste Frankrike sin styrke og dro fra Norge jevnt og trutt utover i omgangen og vant til slutt 29 – 19. Norge møter Tyskland i bronsefinale lørdag.

Russland slo Norge.jpg 

Norge - Frankrike.jpg


DAG 4

Torsdag ble nok en god dag på friidrettsbanen. Det startet med Marie Skjæggestad som tok bronse på 400m hekk. Hun hadde et optimalt løp frem til siste hekk hvor hun gjorde en liten feil og mistet sølvet til den franske jenta. Selv om Marie synes det var litt ergerlig der og da var hun strålende fornøyd når hun fikk «summet» seg litt. I høydefinalen startet Thea litt nølende og greide ikke åpningshøyden på 1.65 før i tredje forsøk. Derimot hadde hun et meget bra førstehopp på 1.70m og fikk erfare at det er mulig å gjøre en god konkurranse selv om man har en litt dårlig start. Thea endte til slutt på 8.plass. Torkel Bjørbæk fikk ikke full klaff i diskofinalen, men var godt fornøyd totalt etter meget gode kast i de innledende runder.

Kristian, Anders og Fredrik gratulerer Marie med bronsjen

IMG_0577.jpg

I svømmebassenget kom Malene til finalen i 50m fri etter et godt løp og i semifinalen endte hun på delt 12. plass. På mix stafett ble det totalt 9. plass på det norske laget etter etapper der de stort sett svømte litt etter egne personlige rekorder på sine etapper. Truls svømte 100m fri og han gikk litt over pers og kom med dette ikke videre til semifinale. Astris svømte inn til ny pers på 100m fly, men heller ikke dette holdt til videre avansement.

Sykkel hadde sin siste konkurranse i dag; fellesstart. I jentenes konkurranse var feltet samlet hele rittet og jentene fikk nyttig erfaring med å kjøre i mye større felt enn de er vant til (vel 70 ryttere). I guttenes konkurranse stilte over 100 ryttere til start og feltet sprakk allerede etter noen få kilometer. De norske klarte seg uten velt og var godt fornøyd med dagen. Konkurransen var den første utenfor Norden for guttene og bare det er det mye læring i.

Martine, Thomas, Amalie, Einar og Henrik

Turn er ferdig med sine konkurranser, mens håndball har ladet opp til semifinaler i morgen.


DAG 3


Onsdag var det turnjentenes tur til å konkurrere og det ble dramatikk i turnhallen. Jentene ble offer for en arrangørtabbe; skranken ble stilt 5 cm kortere enn hva den har vært innstilt på de fem dagene jentene har trent, noe som selvfølgelig fikk konsekvenser for jentenes gjennomføring av denne øvelsen. Den norske ledelsen sammen med andre land leveret inn protest, feilen ble innrømmet, men resultatet ble likevel stående. Synd for de norske og andre turnere som led under tabben, men likevel en dag med mye nyttig lærdom for våre unge, dyktige turnjenter. På de tre andre øvelsene leverte de norske jentene gode prestasjoner.

Alle de norske friidrettsjentene hadde en god dag på friidrettsbanen. Ariane Duarte Morais var først ut og vant spydkvalifiseringen. Tonje F. Kristiansen og Marie Skjæggestad trosset nerver og fikk en god opplevelse på henholdvis 200m og 400m hekk. Begge løp inn til andre plass i sitt heat. Karoline Daland er også i bra form og vant sitt heat på 400m. Dermed har alle jentene kvalifisert seg til finalerunden I sine øvelser.

Marie og Karoline  

I bassenget var 5 av 6 svømmere i aksjon. Tomoe hadde to tette heat og det er mye læring i en slik forberedelse. Svømmestadion er utendørs og det var mye vind på stadion i dag; forhold som ingen av de har erfaring meg. De fleste svømmerne var fornøyd med sine heat og alle har fått nyttig erfaring for fremtidige utendørsstevner.

Håndballjentene spilte kamp mot Danmark. Jentene har hatt litt trøbbel i starten på kampene, og mot danskene ble trøbbelet litt for stort. Norge lå under 3-10, men etter det la de om forsvaret og lyktes med flere kontringer. Dette fortsatte etter pause. Norge gikk fra å ligge under 7-14 til 16-19 i en god periode, men klarte aldri å tette luken helt. De tapte til slutt 17-23.

Håndballguttene spilte uavgjort 27-27 mot Tyskland i den siste gruppekampen. Sindre Heldal ble norsk toppscorer med 10 mål. Norge lå under 21-25, men klarte å hente inn tyskernes ledelse til 26-26. Tyskland tok på nytt ledelsen, men Rassin Haugseng sikret uavgjort med kampens siste scoring. Imponerende av Norge. I den andre gruppespillskampen var Norge avhengig av at Ungarn slo Danmark – noe ungarerne klarte! Dermed skal guttene spille semifinale mot Frankrike mens jentene møter Russland i sin semifinale på fredag.

Time out for guttene 


DAG 2

Andre konkurransedag har vært preget av varmt vær, hardt arbeid og mange nyttige erfaringer. Det har vært opp mot 39 grader i skyggen i dag, og på mange av arenaene var det til tider vindstille. De fleste takler varmen bra og klarer å fokusere på de arbeidsoppgavene de har.

Turnlaget, med Sofus Heggemsnes, Fredrik Johnsen og Harald G. Wibye hadde sin konkurranse på dag to og laget kjørte sine apparater uten feil. De gjennomførte med solid innsats og slo de andre nordiske lagene. Både trenere og utøvere er veldig fornøyd med dagen og mener at de er på «riktig vei».

Harald i aksjon.png

Harald, Fredrik og Sofus.png

På friidrettsstadion var det også flere norske utøvere i aksjon og vi fikk se mange gode prestasjoner. Malin Edland løp seg direkte til finalen med seier i sitt heat på 800m, mens Ida Eikeng kvalifiserte seg videre til torsdagens semifinalen med 4. beste tid i sitt heat på 100m hekk. Thea Leirfall Bremseth kvalifiserte seg videre til torsdagens høydefinale og klarte høydene opp til 1.72 på første forsøk. Troppens første medalje stod Ingvild Meinseth for med bronse på 100m. Hun fulgte opp sine egne forventninger fra gårsdagens løp og gjennomførte et godt finaleløp.

Ingvild Meinseth 

På ettermiddagen løp Kristian S. Nordlund 800m, mens Anders S. Lang-Ree løp 3000m. Anders, som har hatt litt magetrøbbel de siste dagene, fikk virkelig testet sine egne grenser med et krevende løp i nærmere 40 varmegrader.

Sykkel startet konkurransene i dag med temporitt i Tbilisi sentrum. Pernille Larsen Feldmann, Martine Gjøs og Amalie Lutro var i aksjon kl.11, mens Thomas S. Ognedal, Einar L. Pedersen og Henrik Schwalb startet kl.16. Martine gjorde sitt beste temporitt noen sinne, og alle utøverne var fornøyd med sine ritt.
Pernille L. Feldmann ved start
Pernille L. Feldmann ved start 

Håndballjentene vant 21-20 over Tyskland, men både trenere og spillere rapporterte om litt «rusk i maskineriet». Jentene har hatt ferie i forkant av EYOF og bruker mesterskapet som oppkjøring til EM i august så de satser på å spille seg opp utover i mesterskapet. Håndballguttene tapte for Danmark med seks mål etter å ha hatt taket på Danmark i første omgang.

På svømmearenaene har arrangøren hatt store problemer med tidtakingsutstyret og flere av de norske svømmerne ble kalt tilbake etter å ha entret startblokkene. Verst gikk det utover semifinalen til André som måtte vente nesten en halvtime i «call room». Dette er mentalt krevende, men episoden var god læring for André.

 

DAG 1

Samtlige utøvere og trenere har taklet varmen og de nye omgivelsene på en utmerket måte og levert gode prestasjoner på idrettsbanen.

På friidrettsbanen imponerte Ingvild Meinseth med gode prestasjoner på 100m. Hun vant både forsøket og semifinalen og satte personlig rekord og ny norsk bestenotering for aldersgruppen i semifinalen med tiden 11.74. Hun skal løpe finale i morgen ettermiddag.

I diskos kvalifiserte Torkel Bjørbæk seg til torsdagens finalen med et kast på 52,66m.

I bassenget var både Truls Wigdel, Tomoe Z. Hvas, Andre K. Grindheim og Astrid Halvorsen i aksjon. Truls svømte seg direkte til finaleplass og satte ny personlig rekord i finalen med tiden 1.52.25. Han ble nummer 7. Astrid svømte første heat på 400 medley, men kom ikke videre til finalen. Tomoe kvalifiserte seg videre fra første heat på 100 m butterfly. Han satte ny personlig rekord i semifinalen, men kom seg ikke videre til finalen. Andre kvalifiserte seg videre fra semifinalen i 100m bryst og skal svømme finale i morgen.

Svømming EYOF 

Håndballguttene vant sin første kamp 27-24 over Ungarn etter å ha ligget under 12-15 til pause. Håndballjentene vant sin kamp 22-20 over Montenegro etter å ha ledet nesten hele kampen gjennom.

Karoline scorer mot Montenegro 

I morgen skal også sykkel og turn i gang med sine konkurranser.


Mer informasjon om den norske troppen finner du her.

    Filer

    Ingen relaterte filer.