Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Gode resultater i EM i svømming for funksjonshemmede

De norske utøverne vant seks medaljer; 3 sølv og 3 bronse under EM på Island. Våre beste utøvere er i rute til VM.

Cecilie Drabsch Norland fra Stavanger Haik svømte 50m fri i klasse S8 på tiden 32,18 - og fikk med det en flott sølvmedalje. Cecilie hadde rekorden på distansen (31,51), som hun satte i gulløpet sitt i Athen-OL i 2004, men britiske Heather Frederiksen vant gårsdagens finale suverent med tiden 31,21 - og satte med det også ny verdensrekord.

20 år gamle Sarah Louise Rung fra Team Stavanger svømte inn til sin andre bronsemedalje under EM for funksjonshemmede. Etter å ha blitt disket fra bronseplassen på 100m bryst tidlig i finalesekvensen i går, var Sarah svært tent foran 100m fri finalen. Med tiden 1.24,86 satte hun norsk rekord med nesten 7 sekunder!

Fredagens finalesekvens under EM ga to norske sølvmedaljer. Først kapret Cecilie Drabsch Norland andreplassen på 100m fri i klasse S8 med tiden 1.12,27 - deretter svømte Mariann Vestbøstad inn til sølv på 100m rygg klasse S8 med tiden 1.22,63!

18 år gamle Ingvill Hilleren fra Vestkantsvømmerne vant sin første internasjonale medalje når hun svømte inn til bronse på 100m rygg i klasse S7 under siste dag i EM for funksjonshemmede på Island.

Totalt sett har det vært et godt mesterskap for Norges del; de norske utøverne vant seks medaljer; 3 sølv og 3 bronse. Ekstra gledelig er det at to av de fire medaljevinnerne var debutanter! I tillegg er det godt å se at de beste utøverne er godt i rute til VM kortbane i Rio De Janeiro i desember.

Bildetekst:
Medaljevinnere 100m fri. Cecilie Drabsch Norland vant sølv. Foto: Ingrid Haslev Anmarkrud, Norges Svømmeforbund.

    Filer

    Ingen relaterte filer.