Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

JYSK-stipend til tre parautøvere

JYSK deler hvert år ut stipend til parautøvere som utmerker seg innenfor sin idrett. I 2020 går stipendene til Paul Aksel Johansen, Aida Dahlen og Fredrik Solberg.

De som utnevnes til JYSK-stipend har utvist gode holdninger og fått gode resultater internasjonalt. Alle utøverne satser mot sine idretter og har som mål om å komme til Paralympics i Tokyo 2021. Med 25 000 kroner hver får de noen ekstra midler til å satse mot sitt store mål.

Større spillerom

Paul Aksel Johansen er skytter for Ørland pistolklubb. Under de paralympiske sommerleker i 2012 deltok han i skyting 10 meter luftgevær og 50 meter rifle liggende. Johansen satser videre og har som mål om å komme til Paralympics i 2021.

– Å bli tildelt Jysk-stipendet er utrolig stort. I en idrett der kostnadene er høye gir dette meg muligheten til å heve kvaliteten i treningen ytterligere. I skytesporten teller hver millimeter og stipendet gjør at jeg har et større spillerom for å optimalisere satsingen mot Paralympics i Tokyo 2021, sier Paul Aksel Johansen.

Håper på medalje i Paralympics

Aida Dahlen fra Randesund IL er en av verdens beste parabordtennisspillere, og har utmerket seg med meget gode internasjonale topplasseringer i store mesterskap. Hun har blant annet to EM-gull og to VM-medaljer.

– JYSK-stipendet er virkelig motiverende – spesielt i disse tider. Det at dere har troa på meg og vil støtte meg med dette stipendet, betyr så mye for meg. Det bidrar til at jeg kan legge ned alle de timene jeg gjør, på å utvikle meg som toppidrettsutøver. Mine ambisjoner er å ta medalje i Paralympics i 2021, sier Aida Dahlen.

Fredrik Solberg fra Tønsberg Svømmeklubb satser på å bli best i verden. Målet er å delta på 50 fri i 2021. Les også tidligere intervju med Fredrik.

Vi ønsker alle utøverne lykke til med satsingen mot Paralympics, og håper JYSK-stipendet kommer godt med.

    Filer

    Ingen relaterte filer.