Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Det satses på parabob - VM i Norge i 2018

Norges ake-, bob- og skeletonforbund (NABSF) satser hardt på parabob. 10.-11. mars i 2018 arrangeres også VM på norsk jord, nærmere bestemt Lillehammer.

- Vi forventer rundt 20 deltakere fra 11-12 nasjoner. Av norske VM-deltakere regner vi med Kenneth Jørgensen og Guro Konstanse Frønsdal. Vi jobber selvfølgelig for å få flere kvalifisert, men kravene er tøffe, sier generalsekretær Thomas Vesteraas i NABSF.

NABSF vil bruke mye ressurser på parabob frem mot Paralympics 2022.

- Vi planlegger å kjøre nybegynnerskole hvert år samt at vi har ansatt en trener/aktivitetsleder i 25 prosent stilling rettet mot parasport. Alle treninger, nasjonale konkurranser og NM er nå åpne for funksjonshemmede, og vi jobber hardt for å bygge opp en utstyrsbase slik at vi har nok å tilby alle, sier Vesteraas.

Forrige VM ble kjørt i St. Moritz og i verdens eneste naturbane (blir bygget opp av snø og vann hvert år av 18 spesialister i løpet av 3 uker i november). Den er også verdens lengste bane med sine 1722 meter og raskeste (høyeste hastighet under forrige VM var 127 km/t).

Det deltok 16 utøvere (deriblant 2 kvinner for første gang i VM) fra 11 nasjoner (Norge, USA, Latvia, Spania, Estland, Storbritannia, Australia, Østerrike, Sveits, Litauen og Canada)

- Etter en litt trøblete uke med sykdom og dårlige treningsomganger, havnet jeg etter fire tellende omganger i konkurransen på en 9. plass og kun 8 hundredeler bak 8. plassen. Jeg hadde som mål å komme inn blant de 8 beste i VM, så det var litt surt at det glapp med 8 hundredeler. Jeg ville sannsynligvis havnet på en 7. plass hvis det ikke hadde vært for den dårlige 3. omgangen der jeg gjorde to litt større feil. Da tapte jeg noen tiendeler sammenlignet med de andre omgangene, sier Kenneth Jørgensen.

Sammenlagt i verdenscupen forrige sesong endte Jørgensen på 14. plass med 280 poeng.

- Jeg kjørte ikke de to første rundene i Park City i USA. På grunn av jobb i Kambodsja fikk jeg verken noen oppladning eller trening før sesongen 2016/17. Så det ble en noe amputert sesong, og det fikk stor innvirkning på resultatene i både verdenscupen, EM (7. plass) og VM (9. plass), forteller Jørgensen.

Han store mål er Paralympics i 2022. Deretter legger han opp, men han vil gjerne jobbe videre med idretten. 

FB-siden til VM i parabob på Lillehammer 10.-11. mars 2018.


Kenneth Jørgensen Foto Viesturs Lacis.jpg


Kenneth Jørgensen i aksjon Foto Viesturs Lacis.jpg

    Filer

    Ingen relaterte filer.