Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Trenings- og testoppfølging på stormølle

Stipend/landslagsutøvere i langrenn, skiskyting, kombinert og skøyter har mulighet til å trene og teste på Olympiatoppens stormølle. 

På stormøllen kan en gjennomføre intervalløkter og standardøkter med spesifikk bevegelsesform, som gir en optimal utvikling av teknikk og spesifikk aerob kapasitet. Om ønskelig, stiller Olympiatoppen fagpersonell til rådighet for å styre stormøllen, samt å foreta målinger av fysiologiske parameter på treningsøkten. Hjelpen gis slik at landslagstrener kan bruke all sin tid på å coache og veilede utøveren på teknikk under treningsøkten.  Utholdenhetsavdelingen gir også mulighet til å gjennomføre standardiserte spesifikke laktatprofiler med monitorering av fart, vinkel, puls, laktat, syklusfrekvens og etter hvert oksygenopptak. I samspill med den generelle testingen av VO2maks og laktatprofil som gjennomføres på løpemølle/sykkel på utholdenhetslaboratoriet, bidrar dette til å gi et helhetlig bilde av en utøvers generelle og spesifikke aerob kapasitet. Testingen gir da et godt bilde på hva som bør være utviklingsfokus, og gir en fin kontroll på prestasjonsutviklingen i ulike treningsperioder uten konkurranser.

Ta kontakt med Ida Svendsen dersom du ønsker hjelp til gjennomføring av treningsøkter på stormøllen, eller for gjennomføring av standardiserte spesifikke laktatprofiler (e-post: ida.svendsen@olympiatoppen.no / tel: 40613419)

    Filer

    Ingen relaterte filer.