Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Fysisk kapasitet

Fysisk kapasitet handler om å utvikle utholdenhet, styrke, hurtighet, spenst, bevegelighet og stabilitet.

Disse kvalitetene trenger du for at du skal kunne utføre arbeid med en viss varighet og intensitet i forutsigbare og uforutsigbare situasjoner.

Prestasjoner på et høyt nivå i idrett er avhengig av de fysiske kvaliteter nevnt over. Noen av disse kvalitetene kan påvirkes relativt lett med trening (for eksempel utholdenhet, bevegelighet og styrke), mens kvalitetene spenst og hurtighet kan være noe vanskeligere å påvirke ettersom disse i større grad er avhengig av arvelige forutsetninger.

I ung alder er det viktig at du utvikler god basis stabilitet og styrke blant annet for senere for å få full uttelling for trening av den spesifikke styrken i den idretten du driver.

For unge utøver dreier basisstyrke seg i hovedgrad om å opparbeide styrke ved bruk av egen kroppsvekt gjennom forskjellige øvelser.  

Basis stabilitet- og styrketrening med egen kroppsvekt kan med litt fantasi gjennomføres over alt.

Styrketrening med ytre belastning må du alltid starte med å lære og utvikle god løfteteknikk, for eksempel i de olympiske løft (dype knebøy, frivending og markløft). Dette kan og må du lære i ung alder.    Filer

    Ingen relaterte filer.