Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Grunntekniske ferdigheter

Innenfor den enkelte særidrett må en definere hva som er grunnteknikker og hvordan man trener de egenskapene og ferdighetene som er avgjørende for utvikling av de grunntekniske ferdighetene.

Trening av grunntekniske ferdigheter med høy kvalitet opp mot de definerte grunnteknikkene bør prioriteres høyt i   trening for unge utøvere.

En utøver og treneren bør ta utgangspunkt i hvordan de beste i verden utfører grunnteknikker og tilstrebe like god eller enda bedre utførelse av de samme teknikkene.

I alpint er det for eksempel optimalt at en 14 åring (erfaringsgrunnlag) utfører storslalåmsvingen (grunnteknikk) i lett terreng på samme nivå som de beste i verden. Aller helst bør den være litt bedre fordi idretten stadig utvikler seg.

I arbeidet med å utvikle grunnteknikk (bevegelse / posisjon) er det viktig å trene på koordinasjon, stabilitet og bevegelighet – fra et generelt nivå til et spesifikt nivå. Disse tre kvalitetene henger nøye sammen i utvikling av spesifikke bevegelser / posisjoner (teknikker) på et spesifiktidrettslig nivå.    Filer

    Ingen relaterte filer.