Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Suksess for boken "Veien til toppidrett"

Førsteopplaget av Veien til toppidrett er snart utsolgt fra forlaget. Bokens hovedforfattere har vært Åke Fiskerstrand og Erling Rimeslåtten fra Olympiatoppen.

Med seg har de hatt flere av Olympiatoppens fremste fagfolk.

I anledning boksuksessen tok vi en prat med Åke Fiskerstrand, leder for OLTs seksjon for unge utøvere.

- Hvorfor har dere skrevet denne boken?

- Høsten 2007 ble programfag toppidrett innført i videregående skole, et fag som i prinsippet kan velges av alle elever med 5 timer pr uke. Faget hadde ingen lærebok og Gyldendal henvendte seg til OLT ved seksjon Unge utøvere, med spørsmål om vi kunne bidra til ei lærebok i faget.

Vi så det umiddelbart naturlig at OLT tok et hovedansvar, og at dette også ville være en god mulighet for nå ut med sentralkunnskap til mange unge ambisiøse idrettsutøvere.

- Hvem er målgruppen for boken?

- Vi ønsker å nå ut til alle unge ambisiøse idrettsutøvere, deres trenere og lærere med Olympiatoppens utviklingsfilosofi, og hensiktsmessig fagkunnskap fra våre fagavdelinger og mange dyktige fagfolk. Selv om det var Erling Rimeslåtten og jeg som jobbet mest med utforminga av boka, ser jeg produktet som et utrykk for seksjon unge utøvere sin utviklingsfilosofi krydret mednyttig fagstoff av høg kvalitet.

- Hva er du spesielt fornøyd med?

- Jeg er spesielt fornøyd med forfatternes evne til å ta en slik utfordring på strak arm, og holde svært knappe manusfrister. Boka ble klar til skolestart høsten 2008, kun cirka seks måneder etter at hevendelsen fra Gyldendal.

- Hvem har vært viktige samarbeidspartnere?

- Alle forfatterne i boka har vært uunværlige samarbeidspartnere - uten disse hadde det ikke blitt noen bok! I tillegg har det vært helt avgjørende at vi har en seksjon for unge utøvere i Olympiatoppen, med en samstemt utviklingsfilosofi, noe som gir boka en bunnsolid grunnmur.

(Klikk her for å bestille boken hos Gyldendal Norsk Forlag)    Filer

    Ingen relaterte filer.