Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Kronikker om toppidrett

Toppidrettssjef Tore Øvrebø skriver jevnlig kronikker om toppidrettsutvikling og -strategier. Disse formidles enten i norske medier eller på Olympiatoppens egne medieplattformer. 

I tillegg vil det også være innlegg fra andre fagpersoner tilknyttet Olympiatoppen. 

Klikk her for å se kronikker fra toppidrettssjef Tore Øvrebø om toppidrettsutvikling og -strategier.

På den andre siden av målstreken

Hvis hele identiteten er å være idrettsutøver, risikerer man et enormt tomrom når karrieren er over. Les toppidrettssjefens kronikk.

Toppidrettens balansekunstnere

Gode trenere er balansekunstnere. De må balansere mellom det planlagte og det uforutsette. Dette krever praktisk klokskap. Hvordan har de håndtert dette den siste tiden?

Hva kan idretten lære av Leif Olav Alnes?

Leif Olav Alnes er trener for Karsten Warholm og fagkonsulent i Olympiatoppen. Frode Moen og Arnstein Finstad ved Olympiatoppen Midt-Norge har skrevet kronikk om Alnes´ samarbeid med Warholm.

Fattigdom står i veien for toppidrettsutøveres utvikling

Toppidrettssjef Tore Øvrebø har skrevet kronikk om utfordringene for landslag og utøvere som har svært begrensede midler.

Avsløringen som forundrer idrettsverdenen

Landslagsmodellen er fundamentet i norsk toppidrett. Det slår toppidrettssjef Tore Øvrebø fast i denne kronikken publisert i VG og Aftenposten/100% Sport.

Toppidrettsetikk: Fem tonn lønnesirup i bytte mot OL-medalje?

Toppidrettssjefen har skrevet kronikk om verdiarbeidet i Olympiatoppen og norsk toppidrett. "I Olympiatoppen er etikk en strikk, en kraft og en forpliktelse", skriver Tore Øvrebø.

Tidenes norske vinter-OL. Hva nå?

Norge vant 39 medaljer i OL og 8 i Paralympics. 39 medaljer i vinter-OL er tidenes rekord, men hva nå, spør toppidrettssjefen i en kronikk.

OL-fjæra som ble til fem astmatiske høns

Olympiatoppen svarer på NRKs spekulative journalistikk knyttet til hvilke medisiner Norge hadde med i beredskap til OL og Paralympics.

Gode relasjoner i lagene gir flere medaljer

Toppidrettssjef Tore Øvrebø har skrevet kronikk hvor han reflekterer over sammenhengen mellom resultater og relasjoner i prestasjonsgruppene.

Vil vi betale for OL gull?

Den olympiske og paralympiske ilden i Vancouver er slukket. De mange medaljene skapte stor begeistring og sterkt engasjement hos det norske folk.

Lær av Breivik-stilen!

TRENERSUKSESS. Marit Breivik har, som kjerringa mot strømmen, stått for en inkluderende og pedagogisk lederstil i en mannsdominert toppidrettsverden.

Toppidretten på egne ben

Jeg oppfatter det som politisk ukorrekt å snakke om det som ligger til grunn for ekstreme norske idrettsprestasjoner.

Bredde skaper ikke toppidrett

Det finnes ingen dokumentasjon på at breddeidrett og allsidighet skaper toppidrettsutøvere. 

Kontakt oss

Olympiatoppen

Telefon
21 02 90 00
Besøksadresse
Sognsveien 228
Poststed
0840 Oslo
Treningssenteret
24 07 57 20
Sportshotellet
22 02 57 35
Helseavdelingen
24 07 57 10

Regioner