Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Skicross prosjektet tar form

I samarbeid med Norges Skiforbund har Olympiatoppen initiert prosjektet "Skicross Vancouver 2010".


Skicross (SX) er OL-gren for første gang, og er dermed en spennende fornyelse av OL-programmet, og en ny mulighet for markere seg i en ung idrett. Norge har tradisjon for å plukke opp nye idretter fort, og gjøre det meget bra i disse.

Medvirkende i planleggingen har vært skiforbundets sportsjef Geir Myhre, freestyle kommitéen, samt Olympiatoppen. Ansvarlig for barmarkstreningen er Olympiatoppens Claude Lebruex, med assistanse av Mathias Lilleheim. Det er også et utstrakt samarbeid med Telemarksmiljøet på skisamlinger.

Olympiatoppens Coach for Freestyle/ Telemark/ Alpint og Snowboard, er Finn Aamodt, som har ansvaret for fremdriften i prosjektet fra OLTs side. Landslaget består av et verdenscuplag med Audun Grønvold, Hedda Bertnsen og Gro Kvinlog, samt et EC lag med x antall løpere. De to verdensmesterne i Telemark, Børge Søvik og Sigrid Rykhus, satser også på SX mot Vancouver.

Gruppen har vært samlet syv ganger i Oslo til ulike barmarksutfordringer (klikk på videoen over for å se hva som skjer!) og flere skisamlinger.

Utviklingen har vært svært god for alle løperne. Med en dedikert skitrener, som forhåpentlig snart er på plass, tror vi utøverne vil utvikle seg ytterligere. Olympiatoppen har montert opp en startgate i tilknytning til toppidrettssenteret som blir flittig brukt. Med ressurser fra forbundet og OLT er målet å kjempe om medaljer i Vancouver 2010


    Filer

    Ingen relaterte filer.

    • Skicross trening