Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Treningsdagbok

Olympiatoppen beklager at det er brukerproblemer med den nye treningsdagboken. Vi jobber for fullt for at den snarest skal være et godt verktøy for utøverne.

Det har vært en del frustrasjon og bekymringer tilknyttet den nye treningsdagboken, og dette er forståelig.

Grunnet tekniske problemer med Silverlight og den gamle dagboken, ble vi nødt til å lansere den nye dagboken litt tidligere enn planlagt. Dette betyr at det fortsatt er en del barnesykdommer og funksjonalitet som enten ikke er på plass, eller som foreløpig ikke fungerer 100% optimalt.

Vi og utviklerne jobber på spreng for å få dagboken så bra som mulig så fort som mulig. Vi ber om at dere er tålmodige, og at dere melder inn alle innspill til oss slik at vi kan ta disse med videre i prosessen.

Designet på dagboken vil for mange av dere virke uvant i starten, da vi har gått bort fra det gamle Excel-viewet. Grunnen til at det nye oppsettet er valgt er for å være best mulig tilpasset logging på mobil. Løsningen for logging kan virke noe tungvint på PC, men hovedmålet er å gjøre det raskt og enkelt for utøvere å loggføre trening på mobiltelefonen med en gang etter økten. Og vi ser på muligheter for å forenkle loggingen ytterligere.

Vi anbefaler at utøvere først og fremst logger fra mobil og ikke PC/Mac, da dette vil gi den beste brukeropplevelsen. Når du går inn på www.olt-dagbok.nif.no på mobilen trykker du på lagre knappen nederst i Safari og velger deretter "Legg til på Hjem-Skjerm". Da vil dagboken ligge som et ikon på hjemskjermen din, på samme måte som en App.

De neste dagene fortsetter vi å jobbe med å rette opp bugs og feil. Sørge for at alle data vises, og at data vises korrekt. Ingen data er borte, alle dataene ligger i databasen, de må bare kobles på rett sted for dere som opplever at dere ikke finner igjen alt dere tidligere har logget. Vi har allerede fått mange tilbakemeldinger om ting som ikke fungerer i alle idrettene (slik som svømming og orientering), og her må dere fortsette å melde inn slik at vi kan fange opp og ta tak i dette.

Vi har fokus på å utbedre ukesvisningen og månedsvisningen, for at denne umiddelbart skal gi en rask og god oversikt over den gjennomførte treningen, som også er viktig for trenere som følger mange utøvere (oppsummering av gjennomført vs. planlagt trening øverst, som viser totalt antall timer, økter, intensive økter, treningsdager, og søyler med fordeling i ulike I-soner (tid og %)). Videre jobber vi med å utbedre statistikken.

Målet er at dagboken skal gi et løft til norsk toppidrett. Vi forstår at vi fremdeles har en liten vei å gå for at den skal bli 100% optimal, men med deres innspill, samt bug-fiksing og utbedringer som kommer på plass de neste dagene og ukene, tror vi dette kan bli veldig bra.

Spørsmål? Send en mail til elsemarthe@olympiatoppen.no

For support: support@idrettsforbundet.no

Takk for tålmodigheten.

Hilsen Olympiatoppen

Klikk her for å ta i bruk Olympiatoppens treningsdagbok.

Kontakt oss

Olympiatoppen

Telefon
21 02 90 00
Besøksadresse
Sognsveien 228
Poststed
0840 Oslo
Treningssenteret
24 07 57 20
Sportshotellet
22 02 57 35
Helseavdelingen
24 07 57 10

Regioner