Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Olympiatoppen markerte 100 dager til London-OL i original London-buss

Olympiatoppen markerte onsdag at det er 100 dager til OL-ilden i London tennes, og 133 dager til åpningen av Paralympics.

Markeringen av dagen ble lagt til en original Londonbuss fra 1967. Bussen kom ens ærend fra Hamar, og hentet hovedstadspressen og TV-kanalene ved Bislett, og kjørte til Olympiatoppen, hvor det var pressemøte i bussen.

Toppidrettssjef/Chef de Mission for OL,  Jarle Aambø, og Chef de Mission for Paralympics, Cato Zahl Pedersen, orienterte mediene om de offisielle målsettingene status for forberedelsene. I tillegg var utøverne Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang og Morten Jahr med på pressemøtet.

- Vi har en sterk tropp på opp mot 60 utøvere, og tror på bra uttelling også i London. Vår offisielle målsetting er 5-7 medaljer i OL. Dette er en realistisk vurdering basert på antall utøvere som har medaljepotensial.  Vi vet jo at det alltid er en begrenset andel av utøverne med medaljemulighet som lykkes. At vi sier 5-7 medaljer, er fordi måloppnåelse avhenger litt av valøren på medaljene. Men vi har definitivt mål om å vinne gull, sier toppidrettssjef Jarle Aambø.

Nytt av året er at årets precamp blir lagt til Olympiatoppen i Oslo, i stedet for i tilknytning til London. Dette er bestemt i samsvar med lagene. Det er bred enighet om at det er et konkurransefortrinn å forberede seg i vante omgivelser.

- Ved å være på Olympiatoppen, vil vi få enda bedre anledning til å optimalisere forholdene rundt utøverne og lagene. Vi har full kontroll på mat, treningsfasiliteter og støttefunksjoner. Ved å være i Oslo vil vi også kunne stille med alle Olympiatoppens ressurspersoner i de siste forberedelsene, fortsetter Aambø, og legger til at det totale budsjettet for OL og Paralympics er på rundt 12 millioner kroner.

Sikkerhet under lekene har vært et aktuelt tema den siste tiden. IOC-medlem Gerhard Heiberg har blant annet uttrykt at de følger spesielt med på hvordan arrangørene i London følger opp disse forholdene.

- Vi stoler på at arrangøren og IOC gjør OL til et trygt sted å være. Det har i tidligere olympiske leker vært uttrykt at deltakerlandsbyen i OL er det tryggeste stedet i verden. Dette har vi også følt. Olympiatoppen har etablert en fast praksis å ha med en representant for PST til OL. De har ikke ansvaret for vår sikkerhet, for det har arrangøren, men de gir oss råd, oppdaterer oss, og har de rette kontakten inn mot britiske sikkerhetsmyndigheter, avslutter Aambø.

Paralympics starter en drøy måned etter at de olympiske leker begynner. Onsdag var det 133 dager til åpningen. Norge kommer til å stille med en tropp på 22 utøvere, slik det ser ut i dag.

- Vi er bedre rustet til London enn vi var i Beijing, både når det gjelder utøvere, forberedelser og økonomi.  Den offisielle målsettingen er å bli bedre enn i Beijing, hvor vi tok en gull, tre sølv og tre bronse. Dette er basert på at 11 utøvere tok 13 medaljer i VM eller EM i sin Paralympicsøvelse siste år, sier Chef de Mission for Paralympics, Cato Zahl Pedersen. Han fremhever også at det er tatt nye steg innen integreringsarbeidet i toppidretten.

- Vi ser i dag flere fruktbare samarbeid mellom Paralympics-utøvere og landslagene for funksjonsfriske. Jeg vil spesielt fremheve svømming og seiling, hvor utøvere til OL og utøvere til Paralympics gjennom de siste årene har hatt utmerkede samarbeid, og en rekke fellessamlinger. Akkurat nå er for eksempel alle toppsvømmerne samlet i Flagstaff i USA, avslutter Zahl Pedersen.

For spesielt interesserte, kan man lese mer om London-bussen på www.londonbussen.no

Klikk her for å lese mer om OL i London.  

 

  Filer

  Ingen relaterte filer.

  • Chef de Mission for Paralympics, Cato Zahl Pedersen, vet hvor han vil. - Paralympics-troppen skal bli bedre enn i Beijing!
  • London calling! Både Karoline Dyhre Breivang og Kari Mette Johansen er regjerende olympiske mestere. Nå drømmer begge om å bli tatt ut på laget som skal forsvare OL-gullet i London. Bare 14 spillere får plass i troppen.
  • Syklisten Morten Jahr (t.v) sammen Cato Zahl Pedersen, Chef de Mission for Paralymics. Jahr er en av utøverne som drømmer om medalje i Paralympics.
  • London Just around the corner. London Just around the corner. Toppidrettssjef Jarle Aambø mener at den norske troppen bør vinne mellom fem og sju medaljer.
  • Jarle Aambø og Cato Zahl Pedersen
  • Dette anbefales ikke i Hverken Oslos eller Londons gater. Karoline Dyhre Breivang og Kari Mette Johansen
  • Pressen går ombord i "Olde Liz" ved Bislett stadion
  • Denne gamle London-bussen var kulisse for Olympiatoppens markering av 100 dager til OL