Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Dagsrapport 20. august - Youth Olympic Games Singapore

Ny spennende dag i det olympiske bassenget her i Singapore i dag.

Kl. 09.30 kastet Lavrans Solli seg på rygg for å sikre seg en plass i finalen på 200m. De 8 beste tidene av 3 heat går videre til finale. Lavrans var i første heat. Kontrollert og tilsynelatende "enkelt" slo Lavrans inn på 2.04,80 og 2.plass i sitt heat. Dette er en personlig forbedring av tidligere norsk jr.rekord på nesten 2 sekunder. Tiden er 6.beste i finaleheatet.


lavrans-solli.jpgKl. 18.37 gikk startskuddet for finalen på 200m rygg og Lavrans' siste øvelse her i Singapore. På tribunen fulgte entusiastiske norske utøvere og trenere. Ungarn viste styrke på øvelsen. De sikret seg både gull og bronse. Mellom 1. og 3. plass skilte det hele 2,42 sek. Lavrans forbedret jr. rekorden med ytterligere 5/100. Ny jr. rekord lyder nå på 2.04,75. Det var en godt fornøyd Lavrans som vendte
tilbake til tribunen etter endt deltakelse i Youth Olympic Games. For tredje gang under lekene ble han innkalt til dopingtest. Også her med ny rekord: 19 min fra innkallelse til test var gjennomført etter korrekt protokoll!

- Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg har forbedret tidene fra jr EM tidligere i sommer. Nå gleder jeg meg til å få med meg noen av de andre øvelsene her nede, sa medaljevinneren fra 100m rygg.

Med dette er samtlige svømmeøvelser over her i Singapore. Vi gratulerer norsk svømming som med bronsemedaljen her i Singapore kan vise til å ha tatt medaljer i alle internasjonale mesterskap i 2010. Det er en 100-åring verdig! (ref. Norges Svømmeforbund 100år)

På sjøen har Harald Fæste i dag gjennomført 2 race. Han kommer godt ut i første race, og sikrer seg med det en god plassering for første strekk på kryss. Kort tid etter start fikk Harald svi for nettopp dette: gult kort fra dommerne som mente at Harald hadde brukt kroppen for mye for å få fart i båten. For å fortsette måtte Harald foreta en 720graders vending. Harald viser igjen at han seiler godt siste
del av racet. Fra toppmerket og til mållinjen seiler han seg opp fra 18 til 13.plass.

- Jeg har sett starten og første del av racet på video i etterkant og synes det var en streng dømming fra dommernes side, sier trener Frank Kirkeland. Hadde dette vært en Laser Radial regatta ville det aldri blitt straff når vinden var så sterk. Harald får rett og slett straff for at han har god fysikk
sammenlignet med resten, avslutter Kirkeland.

Bedre gikk det i 2. race. Uten større uhell seiler Harald inn til en sterk 5.plass. Med dette ligger han på
en 6.plass, kun 9 poeng opp til første.

- Det begynner å tette seg i toppen og jeg er nærmere en mulig førsteplass nå enn tidligere, sier Harald med et smil. De forventet beste seilerne begynner også å plassere seg på topp av sammenlagtlistene, avslutter han.

Fra skytterbanen kan det rapporteres om en veldig presis og treffsikker Malin Westerheim. Tirsdag er siste treningsdag før onsdagens kvalifisering og finale. 20 jenter skal skyte om å bli blant de 8 som kommer til finale.

Malin Westerheim trener under Youth Olympic Games i Singapore 2010
Malin-Westerheim-treni_2.jpgHarald Fæste fortsetter med sine race i morgen. Noen flere medaljemuligheter er det ikke for Norges del før til onsdag, da det både er skyting og medaljerace for Byte II.

Klikk her for å lese mer om Youth Olympic Games på Olympiatoppen sine nettsider.

For den norske troppen i Singapore,
Guro Lium
Chef de mission

+65 9870 1987

    Filer

    Ingen relaterte filer.