Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Olympiske idrettsgrener med aktuell norsk deltakelse

Sandvolleyball

Sandvolleyball er en relativt ny gren i Norge. Men allerede i 20-årene kunne en observere folk som spilte volleyball på strendene i California og på Hawaii.

Rifleskyting

Rifleskyting har stått på programmet fra de første moderne olympiske lekene i Athen i 1896.

Håndball

Første gang et norsk lag kvalifiserte seg til OL-deltakelse var i 1972 da Håndballgutta deltok i München-OL.

Vektløfting

Vektløfting var en av første idrettene som ble med i det Olympiske program. Dagens øvelser er rykk og støt.

Taekwondo

Taekwondo betyr direkte oversatt "fot, hånd og kunst/vei". Taekwondo en koreansk selvforsvarsgren og en konkurranseidrett med røtter som strekker seg flere tusen år bakover i tiden. 

Svømming

Svømming er en stor verdensidrett. Det internasjonale svømmeforbundet, FINA, har over 200 medlemsland og ved det siste verdensmesterskapet på langbane i Melbourne i 2007 deltok utøvere fra hele 171 nasjoner.

Seiling

Seiling har vært på det olympiske programmet siden lekene i Paris i 1900. Siden den gangen har Norge vunnet 17 gullmedaljer i OL, første gang i Stockholm i 1912.

Roing

Roing er en gammel aktivitet med røtter i Egypt lenge før Kristi fødsel. Fra vår egen historie vet vi at vikingskipene var bygget først og fremst for roing og vi kan nok anta at de kappelystne vikinger ikke gikk av veien for en frisk kapproing når sjansen bød seg.

Padling

Det finnes to former for konkurransepadling på flattvann: Sprint og maraton. Sprintdistansene er 200m, 500m og 1000m, derav 500m og 1000m er olympiske distanser.

Lerdueskyting

Det olympiske programmet i lerdueskyting består av tre forskjellige øvelser. Olympisk Trap, Dobbel-trap og Skeet.
Norge vil kun ha deltagere i Skeet i Beijing, og øvelsen skytes 15. og 16.august. 

Friidrett

Norsk friidrett har levert 17 medaljer i Olympiske sommer leker. 8 før krigen og 9 etter krigen. Av disse så har man 6 gullmedaljer, hvorav 3 gull i de tre siste lekene.

Fotball

Det norske kvinnelandslaget ble olympisk mester i OL i Sydney i 2000 og har sterke tradisjoner i internasjonale mesterskap med blant annet en VM-tittel og to EM-titler. 

Fekting

Fekting er en moderne sport, som utvikler din konsentrasjonsevne, din balanse, dine strategiske evner, og samtidig gir det god mosjon.Moderne sportsfekting kan utøves på tre våpen, - florett, kårde og sabel.

Kontakt oss

Olympiatoppen

Telefon
21 02 90 00
Besøksadresse
Sognsveien 228
Poststed
0840 Oslo
Treningssenteret
24 07 57 20
Sportshotellet
22 02 57 35
Helseavdelingen
24 07 57 10

Regioner