Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Menneskerettigheter

NIFs oversikt over nyttige linker i forbindelse med OL og menneskerettigheter

IOC har lagt OL 2008 til Beijing. Idretten i Norge har gjennom et enstemmig idrettsting vedtatt å delta. Vi tror at åpenhet og dialog er å foretrekke framfor boikott og isolasjon.

En juridisk vurdering av IOC Charteret i forhold til politiske ytringer under OL/Paralympics

Advokatfirmaet Kleven, Steen & Kristensen har på oppdrag fra Olympiatoppen redegjort for forhold knyttet til norske utøvere og politiske ytringer og handlinger i forbindelse med OL i Beijing 2008.

Olympiatoppen og menneskerettighetene i Kina

Olympiatoppen er opptatt av å ta utfordringene rundt menneskerettighetssituasjonen i Kina på alvor i våre forberedelser til OL/Paralympics i Beijing.

Oppdatert analyse fra Fafo om utviklingen i Kina

Kina har kommet relativt langt når det gjelder økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter og en del rettigheter basert på tilleggskonvensjonene (som arbeideres rettigheter). Men når det gjelder sivile og politiske rettigheter er det fortsatt mye som gjenstår og det er i første rekke brudd på disse rettighetene Kina nå blir kritisert for.

Oppdatering om OL/Paralympics og de politiske forholdene og utfordringene

Utøvere, støtteapparat og ressurspersoner i Olympiatoppen: Det er nå 120 dager igjen til OL i Beijing og 149 dager til Paralympics, og jeg har en god følelse i forhold til våre totale forberedelser til lekene.

Idretten og OL i Beijing 2008

Om et drøyt halvår starter De olympiske leker i Beijing. For Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) står idretten i fokus. I forbindelse med dette OL har det imidlertid vært rettet spesiell oppmerksomhet på den politiske situasjonen i vertslandet.

Kontakt oss

Olympiatoppen

Telefon
21 02 90 00
Besøksadresse
Sognsveien 228
Poststed
0840 Oslo
Treningssenteret
24 07 57 20
Sportshotellet
22 02 57 35
Helseavdelingen
24 07 57 10

Regioner